LCHF-kokbok

Startat av agnetasch, 2009-01-08 11:19

Föregående ämne - Nästa ämne

agnetasch

Nu kan man förbeställa LCHF-kokboken för leverans i slutet av januari. Kokboken är ett samarbete mellan doktor Annika Dahlqvist o Maria Höglund (alias Airam) o innehåller alltså recept på LCHF-maträtter; maträtter med en låg andel kolhydrater och en hög andel naturligt fett.
Doktor Dahlqvist är ju en förnuftig person o Airam har en LCHF-matbogg med alldeles underbara recept så den här boken måste vara kanon för den som vill leva LCHF.

http://butik.pagina.se/fb_tipsheet.asp?Art=72417250

Andreas

Nu har tidningarna skrivit lite om den här boken.

Kort artikel om boken i Dagbladet Sundsvall "- Det finns stor risk att den blir slutsåld innan den kommer ut, konstaterar Annika Dahlqvist." http://dagbladet.se/nyheter/njurundamatfors/1.453811

Kjell-Ove Cederqvist i Dagbladet Sundsvall "Grillad nötfärsbiff med aromsmör och ostsallad, Grillad kycklingsfilé med gräddig vitlökssås, chokladdippade jordnötskakor - ja, det är några av de recept ni hittar i boken. ... Författarna betonar att alla som äter denna mat gör hälsovinster." http://dagbladet.se/kulturnoje/bocker/1.449952

Robert Gahnfelt i Hela Gotland: "..en bok för den som är beredd att helt lägga om sin kosthållning till något annat, som förmodligen är nyttigare än det vi oftast tillägnar oss." http://www.helagotland.se/noje/artikel.aspx?articleid=4754907
Den som inte frågar får inga svar.

agnetasch

Det var snälla recentioner, o med all rätt; det är en trevlig bok. Det bästa är bilderna, då menar jag inte kvaliten (som är ok) utan motiven. LCHF-mat ser ut som vilken mat som helst, den som förväntat sig tallrikar med stora dallrande fläskberg simmande i grädde blev nog besvikna. Både bilder o kostråd får LCHF-kosten att bli "vardaglig" o inte så extrem som kvälltidningarna vill ha den till.
Jag har levt till o från med LCHF i några år så jag hade inga nyheter att hämta i faktadelen av boken men recept får man aldrig tillräckligt av o jag tackar extra för de lite äldre recepten som kommit till heders igen; herrgårdsstek o chilikassler (drömskinka)
"Det är som att laga vanlig mat fast man häller på lite extra grädde och tar bort potatisen" säger Annica Dahlqvist om LCHF-matlagning.
Det håller jag inte riktigt med om. Vi är så vana att ha något till sovlet; potatis, ris eller pasta att det är nästan tillbehören som styr. Pasta med en sås av något slag, bakad potatis med en fyllning etc. Nu får man plötsligt bara äta en handfull lågkolhydrat-grönsaker o det är svårt att variera spenat, blomkål o broccoli i det oändliga. Det är inte svårare att laga LCHF-mat men det kräver ett annat tänk o lite mer fantasi. Ibland tryter fantasin o då är det bra att ha en sån här bok att ta till :D

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal