Kan jag spara muffinssmet samt glasyr i kyl i några dagar före användning?

Startat av Maria80, 2009-01-13 16:12

Föregående ämne - Nästa ämne

Maria80

Hej, sambon fyller år så i helgen har vi brunch både på lördag och söndag redan klockan 12. Mycket gott att fixa på liten tid på morgonen alltså...

Jag ska bla göra muffins och undrar om man kan förbereda smeten (bakpulverbaserad) och glasyren (florsockerbaserad) och ha den i kyl i 2 dagar innan användning?

Tacksam för svar före torsdag!  ;)

Hälsningar Maria

Anne

Mjä, bakpulver brukar tappa effekten om det blandas långt i förväg. Du kan blanda torra ingredienser för sig och våta för sig.
Anne's Food - min matblogg

Anne

Glömde - glasyr går, men den kommer antagligen torka lite, så du behöver ev. tillsätta mer vätska och vispa om den precis före användning.
Anne's Food - min matblogg

ena

man räknar med att en bakpulversmet kan stå ca 40 minuter innan den märkbart tappar kraft... har man varm vätska i smeten är tiden ännu kortare.
Så för bästa resultat skulle jag råda dig att göra som Anne tipsar om -blanda torra ingredienser för sig och våta för sig...

Florsockerglasyren mår extra bra om du täcker den med en fuktig tygtrasa och sedan plastfolie :) visst torkar den en del men inte riktigt lika mkt som om du bara använde plastfolie.
man kan prova allt -minst en gång!!;)

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal