Umeå: Två våningar

Startat av Andreas, 2009-02-06 16:37

Föregående ämne - Nästa ämne

Andreas

Två våningar är, precis som det låter, en restaurang med sittplatser i två våningar. http://www.tvavaningar.se Jag passade på att äta hos dem under deras januarirea på 50%. Nu har de dessutom något de med en ful särskrivning kallar "Vardags priser" vilket innebär 25% tisdag till fredag. Mat med rabatt, är det så bra som det låter?

Det första i mat- och dryckesväg som möter en är en karaff med ljummet vatten. Ofräscht, hur länge har den stått där?

Sen följer förrätten, roquefortgratinerade gröna musslor till halva priset, dvs. 43 kr och 50 öre. Musslorna är lika ljumma som vattnet och den starka blåmögelosten i relativt stor mängd slår ihjäl mycket av musselsmaken. Dålig kombination. Jag är smått bedrövad över att betala 43 kronor av mina surt förvärvade slantar för detta och hade det varit 87 kronor hade jag varit jättearg. Tyvärr var jag inte på mitt bästa klagohumör, annars hade kallmusslorna garanterat returnerats till köket.

Till huvudrätt blir det konjaksflamberad pepparstek till halva priset, dvs. 127 kronor och 50 öre. Servitören är noga med att fråga hur alla vill ha sitt kött. Men när det väl serveras är köttet till alla i sällskapet fel, jag beställer exempelvis rare men får well done. Ljummet vatten, ljumma musslor och nu felstekt kött, nä det här går inte, jag säger till. Servitrisen tar ut allt kött utan knot och tar även maten för den person i sällskapet som åt fisk så att ingen skulle behöva äta ensam. Vi får dessutom viss priskompensation på notan, föredömligt hanterat. Och köttbit nummer två, som dyker upp efter kanske 10 minuters tandagnisslande, är bra, även om den fortfarande kunde varit något rödare. Pepparsåsen är god och rejält pepprigt och potatisgratängen smörig och god i smaken. Gott men också stabbigt och omodernt, ungefär som på en vägkrog.

Någon efterrätt är vi inte på humör att beställa.

För att sammanfatta; ljummet vatten, ljumma musslor, felstekt kött. Dessutom osalt och överlagad fisk (bägge gånger) samt samma bladgarnityr på i princip alla rätter. Servicen är visserligen god och trevlig men dålig fantasi och ojämn kvalitet gör att köket inte ens duger att leverera mat till halva priset.

Betyg 3/5.
Den som inte frågar får inga svar.

Gordon

Såg tråkigt och oengagerat ut. Var det bröd eller potatis till förrätten?
Är personligen inte speciellt förtjust över gröna grejer som inte passar till maten....i detta fall verkar det ha varit ärtskott? Ja ja, ska trots din recension gå och prova deras "vardagspriser". Har aldrig varit där.

Andreas

Det är vitlöksbröd som ligger till höger bredvid de roquefortgratineradee gröna musslorna. Något slags ärtskott är det gröna ja och de användes inte bara på de rätter jag visar på bild utan på åtminstone 3 till...

Gå jättegärna dit och prova (det är som jag förstår det 25% rabatt som gäller nu), alltid intressant att höra vad någon annan tycker och jag kan ju ha råkat gå dit när köket hade en ovanligt dålig dag.
Den som inte frågar får inga svar.

Gordon

Ok, det var vitlöksbröd alltså. Ja, nog kan du haft otur. Var det mycket folk i restaurangen så det var stressigt eller? Har en känsla att det inte är stans mest besökta ställe men jag kan ha fel, har bara varit där på kvällen och tagit en öl men aldrig ätit där. Då har det varit nästan tomt iaf. Får se hur det är matmässigt.

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal