Mad Dog 357, 750 000 Scoville

Startat av Urban, 2009-02-15 15:36

Föregående ämne - Nästa ämne

Urban

2009-02-15 15:36 Last Edit: 2009-02-15 16:18 by Urban
Åter igen så provar jag en Mad Dog 357 sås fast denna gång ligger styrkan på 750 000 scoville. Då jag fick denna sås av http://www.extremechili.se så måste jag medge att en viss rädsla att testa den infann sig. Eftersom min erfarenhet av den förra Mad Dog 357 såsen som jag testat ingav ett stycke respekt angående styrkan, så lät jag denna vara tills modet skulle infinna sig :).
För någon vecka sedan så kom en god vän förbi på middag och började genast att snegla på chilisås-flaskorna som stod uppradade bredvid varann. Jag berättade vad som skilde dessa såser åt, om äkta vs chiliextraktsåser varvid han pekade på denna och sa... Den vill jag prova!... Lite skrämt så sa jag visst.. samtidigt som jag tänkte (du vet inte vad du ger dig in på grabben ;D). Jag tyckte att vi skulle vänta tills efter maten lixom, men han pockade på att testa den genast. Självklart så kunde jag ju inte banga ur när han nu så envist ville prova den, utan det var bara att köra på!.
Sagt o gjort. Jag öppnade flaskan och luktade på såsen som hade exakt samma doft som tidigare Mad Dog 357 såsen hade. Jag skruvade ur skeden ur patronhylsan och överräckde den till min vän ;D. Glupskt så doppade han ner skeden i flaskhalsen och fyllde den lilla skeden med sås. Lika raskt så stoppade han in den välfyllda lilla skeden i munnen och smackade lite lätt. Hur känns det frågade jag?, är det starkt?.. Mjäää, visst är det starkt men inte så farligt som jag trodde att den skulle vara svarade han.
Tänkte då att detta är lungt!, så jag gjorde likadant fast jag försökte fylla skeden ännu mer, eftersom reaktionen inte var så kraftig.
Direkt efter jag intagit Mad Dog 357 med 750 000 scoville så säger han till mig... HETTAN ÖKAR Ubbe!!, men vid det här laget är det redan försent att spotta ut då jag redan glatt smakat o rullat runt såsen i munhålan för att på så vis försöka analysera den. Ganska så snabbt så inser jag att detta kommer att bli en svettig resa då hettan intensiviseras för var sekund som går. Efter ett par minuter med en brinnande känsla i munnen så börjar min läpp att svida intensivt + att den känns avdomnad ungefär som om jag fått en bedövningsspruta hos tandläkaren.
Polaren ställer sig vid diskbänken och vill dricka vatten för att kyla ner sig varvid jag måste hejda honom att göra detta. Vatten ska man absolut inte dricka för då kommer "upplevelsen" bara att kännas starkare. Jag ställer fram lite snax på bordet och ber honom äta istället för att dricka. Tillsammans så matar vi in snax på löpande band för att kyla ner den brinnande hettan i munnen.
Nu börjar min läpp att göra riktigt ont så jag måste på nåt vis försöka tvätta bort den sås som hamnat där och baddar försiktigt med papper för att inte gnugga ut eventuella rester i ansiktet.
Efter ca: 10 min så börjar hettan att släppa och vi kan andas ut. Vad har jag lärt mig av det här då?. Nästa gång så ska jag använda en tandpetere, och lägga såsen direkt på tungan för att undvika läpparna.
Smaken är exakt likadan som den andra såsen, alltså inget nytt att berätta. Men jag måste medge att det var riktigt kul att testa den fastän min läpp höll på att trilla av. Jag har gjort ytterligare tester av denna sås fast då med baksidan av en tändsticka, och det är att rekomendera utifall att ni tänkt att köpa denna sås.
Och tänk på att vara försiktiga så att ni inte får den någon annanstans än i munnen, för det kan bli ytterst smärtsamt!.
Jag gillar denna sås, men endast som utmaning och inte som en mattillsats. Det händer att jag då o då tar lite sås på en tändsticka bara för att känna på hettan/rushen + för att försöka öka min styrketålighet. Kunde jag ge denna sås ett betyg efter styrka så hade det blivit betydligt högre. Men nu är det ju faktiskt smaken och användbarheten som jag är ute efter.

¤ Betyg 2/5

crlhrv

haha oj oj, det där skulle jag aldrig våga mig på ens med min Mega Death (som fortf står i kylen och väntar på sitt nästa offer)! det räcker som sagt att ta lite på en tandpetare så är det mer än vad man behöver. starkt jobbat Urban!
Tittar gärna på djur. Och äter dem också.

Afram Haffo

Hahahah som sagt i tidigare tråd om 357an så räcker det med en tandpetarspetts ;)
Inget jag rekomenderar i mat men att latja med så som urban ungefär säger är utmärkt.

crlhrv

..varför står det "6 million scoville" längst ned på etiketten?
Tittar gärna på djur. Och äter dem också.

Urban

Tack Calle! ;D. 6 000 000 betyder att dom använt ett extrakt av denna styrka i denna sås.

Andreas

Calle var ju i annan tråd inne på det här ifall dubbelt så mycket på scovilleskalan betyder dubbelt så stark sås, så hur är det, om du jämför denna på 750.000 med Mad Dog 357 Hot Sauce som låg på 357.000 (357.000x2=714.000), känns den här då ungefär dubbelt så het? Kanske svårt att svara på...

Apropå det här med att då och då ta lite så här stark sås på en tändsticka, det kan inte vara skadligt på något sätt att utsätta kroppen för sånt regelbundet?
Den som inte frågar får inga svar.

Afram Haffo

Andreas , jag har provat mycket tokiga såser och extrakter tex har jag provat en extrakt på 5miljoner scoville och den biter riält men den kan jag hantera utan några större problem , och så har jag provat en extrakt som ligger på 7,1 miljoner scoville och kan bara säga att det är det värsta jag har provat i hela mitt liv  känndes som 5gg starkare än 5 miljoners extrakten så om jag får svara så tycker jag att det stegrar mycket mer när man kommer upp i de riktigt heta extrakterna.

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal