Stockholm: Kungsholmen

Startat av Filippa, 2009-02-19 08:31

Föregående ämne - Nästa ämne

Filippa

Kungsholmen, www.kungsholmen.com, Norr Mälarstrand Kajplats 9.

ett av Melker Anderssons matpalats, stort, trendigt och med rätt omöjliga stolar att sitta i  - en blandning mellan en fåtölj och en stol....men jag var där för maten.

Det finns mycket olika att välja på; man har delat in köket i olika "Barer" Nordic Bar, Raw Bar, Fruit Bar, Organic Bar, Classic Bar, Spice Bar med inriktning efter namnet. Raw Bar är tex sushi varianter, Nordic Bar är svensk mat typ röding, wallenbergare mm.

Jag åt gratinerad Stenviksgetost med Ingrid Marie äpple. Tre små getostcrostinis med sallad på äpple, selleri och valnöt. Fräscht, lagom och gott.  Pappa åt Spanska bondkorvar á la plancha. Olika korvar serverades i en liten stekpanna med oliver och bröd, en sallad i ett litet glas och en kryddig Rhode Island-liknande dressing i en egen liten skål även det gott, lite kul och alldeles lagom mycket.
Varmrätterna kom in snabbt, en fish n´chips till mig och en wallenbergare till pappa. Fish n chips var en höjdare. Så gott. Mycket fisk - jag tror det var (ekologisk?) torsk men frågade faktiskt inte. Fin frityrsmet i tunnt lager. Hemmagjorda pommes och ett glas med lättkokta grönsaker där jag hittade fänkål, morot,  rödbeta, broccoli och rödlök. En höjdare! Pappas wallenbergare var supergod men ...inte liten...men inte heller stor. Lite lagom för liten ? Serverades klassiskt med potatismos, lingon och ärtor. En rolig grej i sammanhanget var att jag hade lite svårt att bestämma mig - valde mellan en kalvburgare á 285kr eller fisk för 175kr och frågade servitrisen vad hon tyckte varpå hon rekommenderade den billiga rätten - det var kanske inte helt i restaurangens intresse....?
Till efterrätt en fikonslush och ost till pappa; en osöt fikonslush (ni kommer ihåg de illgröna från 80-talet ? ) tre lagomstora bitar ost och gott mörkt bröd. Oklanderligt.
Till mig blev det körsbar och tiramisu: ett glas med en supergod tiramisu och ett glas med körsbärssorbet och körsbar i sprit. Det gick inte riktigt ihop, tiramisun försvann om man åt den med körsbären men var och en för sig var toppengott. Så jag klagade inte  ;D

Melkers varmrätter är som på de flesta andra restauranger mellan 150-300kr men förrätterna är dyra 120-190kr så jag tycker nog det är en rätt dyr investering sammanlagt. Om man nu inte som vi går dit på restaurangrea och äter 3 rätter var för 450kr totalt. Då var det toppen  ;)

Men absolut, det är en trendig, trevlig restaurang med god mat och bra service om än opersonlig och lite humorlös ....men va 17, servitörerna var söta - man kanske inte ska begära både tallriksbalansering och humor ?  ::)

Betyg 4/5

Kalle

Håller med om att de håller bra klass. Tycker att både servisen och köket var lite svajigt när de öppnade för några år sedan, men måste säga att de utvecklats väl med tiden. Deras brunch på söndagarna är bra den med, lite mer opretentiös vilket passar bra när man vill lata sig. Sushin hör till de bästa i stan och på sommaren är bryggan utanför ett trevligt tillhåll.

David

Lite gammal tråd men jag måste säga att jag tycker att Kungsholmen är en av de mest prisvärda restaurangerna jag varit på. Servicen och maten var helt perfekt rakt igenom och när man gick därifrån kändes det som att man hade gjort sig ett riktigt klipp. Synnerligen väl spenderade pengar..

Jag håller med om att förrätterna är lite dyra i överkant men de är ofta mycket stora och mättande och känns i slutändan ändå prisvärt.

Jag har alltid haft superb service av kunnig personal som inte fipplar med block eller handdatorer eller annat larv utan lägger allt på minnet (och skriver fort som faaan så fort de kommit utom synhåll antar jag).

Bästa jag käkat där som förrätt är Skaldjurscocktailen och till huvudrätt har jag käkat en helt underbar skomakarlåda.

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal