Hur laga egen Chokladpudding?

Startat av Kari, 2007-06-13 21:16

Föregående ämne - Nästa ämne

Kari

Jag vill ju göra en egen chokladpudding, luftig som Ekströms på pulver  ::), med riktigt fyllig chokladsmak, gärna med så lite grädde som möjligt...

Tacksam för tips!

kryddburken

Har ett superenkelt recept på hemmagjord chokladpudding :

2 - 3 port.
Det här behöver du :
4 dl mjölk
3 msk Maizena
3 msk kakao (gärna finare märke)
1 dl socker
1 msk vaniljsocker

GÖR SÅHÄR :
Vispa samman allting i en bunke, ställ i kyl & låt svalna. Receptet går att dubbla för fler portioner.

Grädden får du tillsätta vispa efteråt om du vill!! *S*






Urban

Jag tror att Kryddburken vill att du först vispar samman alltihopa i en kastrull/bunke på spisen tills blandningen tjocknat, och sedan kyler puddingen.

Ps. Använd dock inte för hög värme då det finns risk att mjölken bränns vid.

Kari

Citat från: kryddburken skrivet 2007-06-13 21:32
Har ett superenkelt recept på hemmagjord chokladpudding :

2 - 3 port.
Det här behöver du :
4 dl mjölk
3 msk Maizena
3 msk kakao (gärna finare märke)
1 dl socker
1 msk vaniljsocker

GÖR SÅHÄR :
Vispa samman allting i en bunke, ställ i kyl & låt svalna. Receptet går att dubbla för fler portioner.

Grädden får du tillsätta vispa efteråt om du vill!! *S*








Hej och tack!

Jag gjorde ett försök med majzena för någon vecka sen men det blev som klister.. Smakade dock okej men den luftiga chokladpuddningen blev det inte! *ler*
Ska göra ett försök till, kanske hade för mycket majzena?!

Andreas

Citat från: elka skrivet 2007-06-13 21:16
Jag vill ju göra en egen chokladpudding, luftig som Ekströms på pulver


Har du kollat innehållsförteckningen på Ekströms-puddingen? Där kanske du kan få nån ledtråd...
Den som inte frågar får inga svar.

Kari

Citat från: Andreas skrivet 2007-06-14 09:28
Har du kollat innehållsförteckningen på Ekströms-puddingen? Där kanske du kan få nån ledtråd...


Bra tips där! Ska lusläsa!
Jag kom på att om man har en Soda Streamer så är ju problemet löst... Skoja bara!

Urban

Du kan ju prova att vispa den lite hårdare medans du värmer upp blandningen, för att på så sätt få in mer luft.

Andreas

Flyttade Swebers fråga "Vad är kakao av finare märke?" till egen tråd
http://matforum.nu/index.php?topic=330.0

Har du hunnit göra något nytt försök än Elka?
Den som inte frågar får inga svar.

Kari

Tyvärr inte försökt ännu, köpte en Ekströms låda med 33 portioner, så den räcker ett tag, iaf någon vecka - sambon älskar chokladpuding.. jag å!
Men rapport kommer!

Godast med pulver blir det med 3% eko mjölk som är iskall och sen med plast över i kallaste kylen en dryg kvart. Och att väga pulvret så det blir EXAKT. No more, no less. *ler*

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal