Levande krabbor

Startat av webguide, 2009-02-25 18:02

Föregående ämne - Nästa ämne

webguide

Jag bor på Öland (viktig information) och jag vill få tag på levande krabbor (krabbtaska eller andra arter). Jag har försökt via en lokal fiskaffär, som visserligen kan ordna fram det, men inte med 100% säkerhet, jag har väntat i 3 veckor nu och varje vecka har det varit samma problem, de har inte fått tag på krabbor på fiskauktionen i Göteborg.

Vet någon om man kan beställa direkt via någon leverantör, för det går ju att få tag på...

roffekock

Glommens Fisk AB
Fiskhamnen Glommen, 311 04 GLOMMEN   0346-71 57 00


Detta är en grossist så det är endast företag som kan handla.

/rolf
Matforum är bäst

webguide


agnetasch

Ursäkta min nyfikenhet, men vad ska du med levande krabbor till?

webguide

Färdigkokta krabbor är alldeles förhårdkokta, de har förlorat en hel del av sin smak. Om man komar dem själv eller kör dem sous vide (70 grader i 2 timmar) så blir de mycket, mycket godare.

agnetasch

Nackdelen är att du aldrig vet hur mycket mat det är i dom. Det kan vara en lovande en som det bara rinner en massa blask ur. Köper man färdigkokta ber man ju alltid om delade o man ser vad man får.

roffekock

Alla krabbor är numera skannade så man vet även om dom innehåller kött eller ej. Sen finns det ett utmärkt sätt att kolla själv. Dom minsta krabborna är nästan alltid honor och det är dom som gäller, dom ska vara så tunga så möjligt.

Om det är en hona eller hane ser man om man viker ut det lilla stjärten bak hanen har en något mer v-formad stjärt. ;)

Klart att det inte é det lättaste och kolla på detta sätt man måste ha gjort det förut. Men om du kommer till fiskvagnen fråga?

/rolf
Matforum är bäst

agnetasch

Skannade krabbor, haha, det var en produktutveckling.
Tyvärr får jag inte åtnjuta den eftersom det är privatfångade krabbor jag äter på somrarna o i Bohuslän finns det fler skvalpiga honor än jag ;D

roffekock

Då får du tillämpa regel två, 8)

/rolf
Matforum är bäst

agnetasch

Nej vet du vad, jag är alldeles för pryd för att krafsa krabborna i stjärten :o

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal