CaJohns Jolokia wing sauce

Startat av Urban, 2009-02-26 12:04

Föregående ämne - Nästa ämne

Urban

2009-02-26 12:04 Last Edit: 2009-02-26 12:21 by Urban
Åter igen så har jag testat en chilisås från http://www.extremechili.se. Denna gång så heter såsen Jolokia och innehåller förrutom div. kryddor och tillsatser "Bhut Jolokia" som är en av världens starkaste chilisorter. Jag vill börja med att säga att detta är min absoluta favoritsås av alla sorter jag provat än så länge, men inte omedelbart av en mindre compliserad anledning.
Då jag öppnar denna flaska för första gången och luktar på den så möts mina sinnen av en fyllig, kryddig, komplex doft samt en släng av lagrad ost i det hela. Smaken är som ovan beskrivet men en hetta som klättrar upp mot 8-9 sträcket på en 10 gradig skala. Eftersom det är en sås ämmad för kycklingvingar så är det test nr.1 för mig. Den funkar utmärkt till detta, och när man dippat ett antal vingar i denna sås så byggs styrkan upp steg för steg i munnen och svettpärlor börjar på att tränga fram i pannan på mig. Den här är STARK!, men ack så god sås. Efter testet så läser jag på innehållsförteckningen för att reda ut smakerna jag känt, och till min besvikelse så hittar jag ingen ost med i samlingen?. Genast så blir jag misstänksam mot såsen och vet inte längre om jag tycker om den. Mina tankar börjar besviket tro att det är något kemiskt som ger den ostiga doft och smak som jag tidigare gladdes åt.. Vad är det som smakar och luktar ost??, kan det vara chilin??. Jag bestämmer mig att inte döma ut såsen genast innan jag vet mer om den, men jag tänker inte äta mer av den innan dess.
Sedan ett tag så har jag haft turen att lära känna en man som heter Neil och han driver ett företag i Australien som heter http://thehippyseedcompany.com/. Han odlar och säljer bla. fröer och torkad chili på internet, och då och då så testar han sina hemmaodlade chilifrukter och lägger ut dom på youtube.com för allmän beskådning (sök med ordet chili tests) för att se någon av hans videos.
Jag frågade honom på MSN ifall att den färska/torkade Bhut Jolokia hade en ostig doft varvid han svarade "yea like a vintage cheddar", översatt till Svenska "Ja precis som en lagrad cheddar".
Glad över svaret så kunde jag återgå till att gilla Jolokia Wing sauce och har därefter nästan tömt flaskans innehåll i form av dipp i olika former. Den är kanon till grillade kycklingvingar, chips-dipp eller div. snacks och "på sidan om" till olika maträtter. Jag rekommenderar verkligen denna chilisås, men du som köper den bör gilla RIKTIGT stark sås då den förmodligen blir för het för "normala" männniskor.

Rekommenderas starkt!!

¤ Betyg

5/5

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal