Fällning på lufttorkad skinka

Startat av Krista, 2009-03-05 15:18

Föregående ämne - Nästa ämne

Krista

Jag har önsketänkt att det är ofarliga saltfällningar av nåt slag och småtrotsigt ätit upp min lufttorkade skinka som sjungit på sluttampen vad gäller bäst-före-datum... Obs, så länge sen luktat bra alltså.

Enligt förpackningen höll (i detta fall lufttorkad fläskfilé med kryddning av paparika) den bara 3 dagar efter att man öppnat förpackningen. Kanske var datumet så kort pga kryddningen. Efter ca en vecka hade den en vit fällning som kändes som salt när jag drog med fingret på den. Men jag har sett det här på olika sorter av lufttorkad skinka.

Frågan är alltså: nån mer som sett det här, och är det salt eller är det förstadiet till köttmögel? :-X

Mickan

Det är salt! Du ser att det är kristaller. Mögel skulle vara mer trådformigt. Köper ofta en riktigt stor bit parmaskinka i Italien och råkar ibland ut för detta.
Video meliora proboque deteriora sequor

kurt


roffekock

Dé é bäre te och ät.
I tusentals år har man gjort detta, och man har i alla fall dött.

Detta mögel är fullt ätbart. Lika nyttigt som Viagra.

/rolf
Matforum är bäst

Per-Erik

Jag har för mig att man kolla om det är salt genom att ta en vatten droppe på det vita, salt löses upp medans mögel inte löses upp av vatten.

Krista


Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal