Benfri kotlettrad

Startat av Sofia, 2009-03-10 20:43

Föregående ämne - Nästa ämne

Sofia

Har köpt en benfri kotlettrad, men är inte riktigt säker på vad jag borde göra med den. Roliga förslag? (Eller kanske finns det klassiska förslag, som jag inte känner till? Jag välkomnar i så fall dem också!)  :)

dePaul

Ugnsstek den bara. Det blir kanon. Putsa hela biten och salta den. Kör den i stekpanna så den får en fin yta. Peppra med sv. peppar och linda baconskivor runt om. Kör in den i ugnen på 175 grader tills innetempen är runt 63-64 grader.

Nu tar du ut den och låter den vila i ca 12 minuter. Tempen kommer till en början att stiga ytterligare någon grad för att sedan sjunka igen. Tranchera lite på snedden för att få till fina skivor. De skall vara ca 7-8 mm tjocka. Du behöver en vass kniv till det här! Helst med en vågig (ej sågtandad!) egg.

Använd skyn till antingen en enkel sås eller servera den som den är. Faktum är att det går också bra med en vanlig kalvsås på t ex Bongs flytande fond. En annan variant är en god svampsås med hela babychampinjoner i.

Servera med kokt potatis eller potatismos alt. rotfruktspuré. En god grönsallat och ett glas öl ackompanjerar det hela. Obs, inget vin här ;).

~Paul~

Mickan

Jag gillar att späcka. Stick små hål i den och peta in godsaker:

Soltorkade tomat och oliver
Katrinplommon
Vitlök och timjan
Aprikos och mandel
Stekt bacon och kapris

Några idéer i alla fall! Naturell är också gott! Gör man det ganska ofta kan det vara extra kul att variera. Jag gör gärna en sås, sky eller grädd, till och tar upp det jag fyllt med i den. En gräddig sås med små bitar aprikos  :P Sött och syrligt, snällt och fint.
Video meliora proboque deteriora sequor

Sofia

Mycket bra tips! Kan man späcka den och sen köra efter Pauls instruktioner med temp och så?

dePaul

Citat från: Sofia skrivet 2009-03-11 16:29
Mycket bra tips! Kan man späcka den och sen köra efter Pauls instruktioner med temp och så?
Självklart.

~Paul~

MiGa

För ett bra tag sen så var det poppis att lägga champinjonstuvnig (den på burk) över kotlettraden , och sen in i ugnen med den efter att du har brynt den såklart.Rätt gott om jag inte minns fel  ;D

Kari

Blanda rapsolja och tomatpuré en ½dl av varje. Salt, svartpeppar ur kvarnen och en eller två msk mortlad rosépeppar i röran. Massera in väl. Plastpåse i dubbla lager. Gnussa med köttet lite varje gång du går i kylen.
Dagen efter skickar du den i ugnen enligt Pauls temp tips fast ugnen på 125grader. Blir så gott!! ;D

Detta blir gott även med rostbiff... *mums*

Sofia

Efter att ha fått massa bra förslag blev det till slut ett recept från Jamie Oliver. Smaksatt med rosmarin och fänkål tillagade vi den i vitt vin, under vått bakplåtspapper. Med mycket gott resultat!

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal