Hur banka ut kycklinglårfiléer?

Startat av smakakarin, 2009-03-14 16:13

Föregående ämne - Nästa ämne

smakakarin

Ikväll till middag ska jag göra Cambozolafyllda kycklinglårfiléer. Det står i receptet att man ska banka ut dem, men hur gör man det på bästa sätt för att de ska hålla ihop?? Vad bankar man lämpligast med? Ska man lägga filéerna i en plastpåse eller nåt eller hur gör man?
Konstigt att jag aldrig lärt mig det här...  ::)

roffekock

2009-03-14 16:23 #1 Last Edit: 2009-03-14 16:31 by roffekock
Det finns säkert många sätt men ett som jag använder: du ska ha et stycke tjock plast typ byggplast är bäst för det får inte bli rynkor på plasten när du bankar och köttet flyter ut bätter med tjockare plast.

30x30 cm plast är bra ska du göra snitzlar ska det vara större.Nu viker du plasten på mitten får du ju som en ficka och lägger köttet en bit från övre vikkanten lägger paketet på ett stadigt bord och bankar med tex en kastrullbotten helt lätt (kyckling) ju hårdare kött desto hårdare slag nu ser du hur köttet flyter ut mellan plasten,lätt som än plätt.

Ett utmärkt sätt om du tex ska göra lövbiff som ska vara extra tunn. 8)

Lycka till /rolf

ps om du ska ha ris till dina lårknyten får du ett tips: riset ska kokas i 3 olika kastruller en naturell.en med spenat,en med saffran när dom är färdiga så har du 2 sorters färgat ris nu blandar du dessa i en kastrull med lite smör och vevar runt försiktigt så du bara blandar: ta en kaffekopp smöra den helt lätt packa riset och tryck till nu kan du stjälpa upp den på tallriken direkt lite försiktigt och se..........  eller så kan du ju packa först grönt och sen........... så för du ju som olika lager ser trevligt ut och imponerar på dina vänner........
Matforum är bäst

smakakarin

Åh tack! Tyvärr har jag ingen grövre plats än en fryspåse... Kanske en vanlig ICA-kasse är grövre? Hmm... Kan det fungera ändå, om man är noga med veckan på påsen?

Det där med riset låter ju superkul! Denna gång ska det dock vara pasta till kycklingen, men jag ska helt klart komma ihåg det till nästa gång jag ska servera ris! Kul tips! Tack!  :D

Rookie-T

Brukar offra en spritspåse de gånger jag bankar kött/Fågel. Perfekt "bankplast"
53 55 47 20 4d 49 4e 20 52 c3 96 56 21

Andreas

Annars om man vill ha något hållbart borde man kunna klippa bitar från en sån där 19-kronors julapresenning, fast den kanske inte är så lämplig för livsmedel när jag tänker efter.
Den som inte frågar får inga svar.

smakakarin

Det funkade faktiskt med en helt vanlig fryspåse!  ;D

Jomael

Overheadplast kansek också borde fungera bra, någon som testat det?

roffekock

Efter att ha provat och provat och p............ så är byggplast bäst och sådan kan köpas till ett bra pris på byggföretag per m. Detta kan sedan tvättas av och användas igen 1m är för hela livet ;)

Att sedan plastpåsar funkar ja men inte som byggplast prova gärna,annars finns det säkert många olika sätt men varför uppfinna hjulet 2 ggr.

/rolf

ps. Det bör tilläggas att detta system även går att använda till all slags kött tex lövbiff men då håller inte plastpåsar.
Matforum är bäst

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal