Mikron kan vara livsfarlig, förstör mat & näringsämnen

Startat av KockKalle, 2009-03-14 19:23

Föregående ämne - Nästa ämne

KockKalle

Skit i att mäta hur mycket energi en micro drar.

Släng den! Den kan vara livsfarlig. Ge framför allt aldrig micromat till era barn.

Micron förstär maten och dess närinsgämnen och det finns inte en seriös kock som lagar mat i en micro. Köp en tryckkokare om du har bråttom. I Anna Skipper nya bok Mat med tryck kan du läsa mer om hur man kan laga godare mat snabbt och slippa alla nackdelar en micro faktiskt har.

PerG

Mjo.. laga mat har jag nog aldrig gjort i micron... Det är bara värma som jag gör... och då på låg effekt under längre tid... Hur mycket näringsämnen försvinner?

Och vad gäller Anna Skipper så litar jag inte en sekund på vad hon säger.. ;)

Citat från: KockKalle skrivet 2009-03-14 19:23
Skit i att mäta hur mycket energi en micro drar.

Släng den! Den kan vara livsfarlig. Ge framför allt aldrig micromat till era barn.

Micron förstär maten och dess närinsgämnen och det finns inte en seriös kock som lagar mat i en micro. Köp en tryckkokare om du har bråttom. I Anna Skipper nya bok Mat med tryck kan du läsa mer om hur man kan laga godare mat snabbt och slippa alla nackdelar en micro faktiskt har.

Hasse

KockKalle, välkommen till Matforum!

På vilket sätt menar du att mikrovågsugnen kan vara livsfarlig?

crlhrv

KockKalle: intressant att du hyllar Skipper i alla dina inlägg och samtidigt dissar microvågsugnar (även precis som Skipper). bl.a. har Karin Ahlborg reagerat starkt mot Skippers sneda argument mot microvågen: http://www.aftonbladet.se/matvin/karinahlborg/article476236.ab

Tittar gärna på djur. Och äter dem också.

KockKalle

Hej crlhrv, PerG och Hasse.

Man får tro vad man vill. Det finns olika åsikter om allt. Det ligger i människan natur att vara rädd för förändringar och att säga emot vad som är vedertaget. För ett antal år sedan var inte asbets, amalgam eller rökning heller skadligt.

Var man måste tänka själv. För min egen del har jag tagit ställning och som kock skulle jag aldrig ens tänka på att använda en micro. Läste själv på lite bland den forskning som finns.  Nästan 90 procent av vissa vitaminer försvinner i en micro om man värmer upp broccoli?!

Dessutom finns det undersökningar som visar på en rad negativa effekter. Man får tro vad man vill, jag har min ståndpunkt. Efter att ha satt mig in i fakta runt micron ångrar jag att jag i dumhet värmde välling till barnen. Jag skulle alrig uppmana dom att börja röka eller att ha amalgan i munnen.

Själv gillar jag Anna och tycker att hon är fantastiskt modig som vågar bryta det svenska mönstret och stå för något. Jag såg ett föredrag av henne och det gick ganska snart upp för mig att hon är en helt annan person än TV-versionen.

Att TV ljuger var ingen nyhet för mig och att Anna är en skådespelare som spelar en roll i ett TV-format borde alla fatta. Det har inget med hennes kunskaper att göra. Tyvärr kommer alldeles för lite av hennes kunskaper fram i TV.




kurt


crlhrv

OT: makarna skippers hemsida är stor humor. där kan man bl.a. läsa följande om herr skippers professionsutövande: "Metoderna som han (Olof Skipper, alltså) använder sig av baseras till stor del på de grundlagar som finns i naturen..".

Jag skulle vilja se den metod som INTE baseras på naturlagar!
Tittar gärna på djur. Och äter dem också.

Andreas

Det var en rolig poäng Calle!

Citat från: KockKalle skrivet 2009-03-15 05:04
Nästan 90 procent av vissa vitaminer försvinner i en micro om man värmer upp broccoli?!


Att vitaminer försvinner vid kokning  av grönsaker har jag hört, hur är det egentligen i mikron, blir det värre eller sämre än om man kokar i en vanlig kastrull, mikron blir å ena sidan hetare men å andra sidan har man inget kokvatten vitaminerna kan kokas ut i..?
Den som inte frågar får inga svar.

kurt

Det experiment man har gjort under 40 års tid visar att man inte ser någon större skillnad mellan konventionell tillagning och mikrovågsugn, om någon hävdar något annat, så bör man också kunna visa vetenskapliga referenser för det.

http://scholar.google.com/scholar?as_q=microwave+vitamins&num=100&btnG=Search+Scholar&as_epq=&as_oq=&as_eq=&as_occt=any&as_sauthors=&as_publication=&as_ylo=&as_yhi=&as_allsubj=all&hl=en&lr=

Hasse


agnetasch

Vetenskap o folkbildning hade en notis inne om Anna Skipper o hennes märkliga råd: "Att Skipper är ute och seglar är dock kanske inte så konstigt, då hon på sin hemsida annaskipper.se/faq hänvisar vidare till sin "vän och kollega" Sanna Ehdin (Årets förvillare 2000)

Jag tyckte väl jag kände igen skrönorna någonstans ifrån ;D


ivanl

Var och en blir salig på sin tro... synd bara att en del envisas med att missionera så tvärsäkert om sånt som det saknas vetenskapliga belägg för.
Att kvicksilver är skadligt finns det i motsats omfattande bevis för.

Jag kan förstå att man är skeptisk mot uppvärmning genom elektromagnetisk excitering av vattenmolekyler men då är det mer renhårigt att säga just det.
Själv tror jag att mikron är farligast för söndagsservisen med gulddekor.

Mickan

Citat från: agnetasch skrivet 2009-03-15 13:24
Vetenskap o folkbildning hade en notis inne om Anna Skipper o hennes märkliga råd: "Att Skipper är ute och seglar är dock kanske inte så konstigt, då hon på sin hemsida annaskipper.se/faq hänvisar vidare till sin "vän och kollega" Sanna Ehdin (Årets förvillare 2000)

Jag tyckte väl jag kände igen skrönorna någonstans ifrån ;D



Tråden heter väl inte Anna Skipper men jag måste bara kommentera! Jag är rädd för henne och jag är rädd att folk köper en hel del av det hon säger! Hur kan man stå oemotsagd på bästa sändningstid? Hua!
Video meliora proboque deteriora sequor

Shanta

Hennes brittiska motsvarighet Gillian McKeith är lika rolig. Förbud mot rött kött, förbud mot smör, förbud mot olja, förbud förbud förbud förbud.. Hur kan något så enkelt som att äta vara så krångligt ???


agnetasch


Miss Fish

Sådana tokerier!! Hittade denna smått galna artikel..

The Proven Dangers of Microwave Ovens
http://www.ghchealth.com/microwave-ovens-the-proven-dangers.html

Någon som märkt av detta  :o
CiteraEating microwaved food causes loss of memory, concentration, emotional instability, and a decrease of intelligence.

agnetasch

När vi är tillräckligt väck i roten slår dom till; nazisterna, mikrovågsugnstillverkarna o USA:s regering i skön förening :o Och gör vadå?

Konspirationsskrönor som dem om mikron odlas o sprids av folk med förföljelsemani. KockKalle tycker även att TV ljuger; men vad vinner dom på att dölja Anna Skippers gedigna(?) kunskaper? Skulle det vara en nackdel att visa medarbetarnas kompetens?

Är det någon som varit hos doktorn o klagat på krämporna som mikron sägs orsaka? Och fått bekräftat att det är mikrons fel? För egen del har jag aldrig sett, hört eller läst något.

Kari

OT men ändå en fråga: I länken Miss Fish bifogade står det "produce micro wavelength radiation at about 2450 Mega Hertz (MHz) or 2.45 Giga Hertz (GHz)"

Är det samma som i Wlan? Isåf blir jag grillad av tio nätverk just nu.. ???

PerG

Citat från: agnetasch skrivet 2009-03-25 09:41
Är det någon som varit hos doktorn o klagat på krämporna som mikron sägs orsaka? Och fått bekräftat att det är mikrons fel? För egen del har jag aldrig sett, hört eller läst något.


Det finns väl elallergiker som klagar på krämpor pga mikrovågsugnar (och annat), men det har väl aldrig kunnat bekräftas i någon studie vad jag vet.

kjpil

OT: visste inte att skipper hade hemsida. Spexiga recept:

Här är några av recepten som används i programmet:

"Proteindrink:
5 msk proteinpulver
1 tsk glutamin
2 tsk linfröolja
6 tabletter Algine Plus som krossas

Mixa alla ingredienser. Drick drinken innan morgonpromenaden direkt på morgonen.

Lugnande kvällsdrink
Ljummen rismjölk
1 tsk honung
1 tsk kardemumma eller kanel
1 tsk ghee (klarnat smör)

Värm mjölken i en kastrull och rör sedan i övriga ingredienser"

Skipper är en grymt duktig komiker i alla fall - det kan ingen ta ifrån henne

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal