Camilla Plums bakferment = surdegspulver?

Startat av Andreas, 2009-03-16 21:01

Föregående ämne - Nästa ämne

Andreas

I Camilla Plums program om jäsmetoder pratas om tre olika jäsmetoder, jäst, surdeg och bakferment. Bakferment, vad är nu det?

Camilla berättar att bageferment är grahamsmjöl som ympats med tre olika jäststammar (ja tre stammar här också, precis som i den ekologiska jästen Ekologiskt jäst...), dessa väcks till liv genom att blanda bakferment med grahamsmjöl och vatten, vänta två dar och sen får man något som används precis som jäst. Resultatet blir "härligt, milt och inte surt. Det får mera smak än ett jästbröd."

Det här verkar vara den bakferment-produkt hon använder: http://www.helsebasen.dk/product.asp?product=1854 (tillverkat av Bageriet Aurion http://www.aurion.dk) Alltså ekologiskt grahamsmjöl, ärtmjöl, utvalda honungstyper och vatten som fått jäsa varefter det torkats och malts.

Biovashop.se har även en tyskt variant Backferment av fabrikatet Sekowa här http://www.biovashop.se/artikel-51000-produkter-222.html "ett naturligt jäsningsmedel gjort på honung, ärtmjöl och vetemjöl"

Men varför kallas det för bakferment och inte surdegspulver, det här kan väl ändå inte vara något annat än en helt vanlig surdegskultur?
Den som inte frågar får inga svar.

roffekock

Matforum är bäst

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal