Chokladsås - snabbt och enkelt?!

Startat av Kari, 2009-03-18 01:02

Föregående ämne - Nästa ämne

Kari

Helt onödigt på alla sätt men.... Chokladsås är ett måste när man vill dränka sin vanlijglass till oigenkännlighet, eller hur?

Självklart blandar man sin egen varje gång på måfå, ibland lyckas det och andra gånger inte. Nu vill jag lära mig detta en gång för alla ;D

Snabb och enkel, helst varm chokladsås, hur gör man?


Anne

Mormor blandade alltid lika delar vatten, socker och kakao - och det blir faktiskt en jättegod sås. Jag äter den kall men den kan säkert värmas..
Anne's Food - min matblogg

Tom

Jag brukar ta:
1dl grädde
1dl socker
1dl kakao

Röra ihop, koka upp och låta det koka 1 minut, blir det något över så brukar jag ställa in det i kylen och sen brukar frugan gå omkring med en sked i handen och se till att den försvinner  :D

Mickan

Citat från: Anne skrivet 2009-03-18 08:05
Mormor blandade alltid lika delar vatten, socker och kakao - och det blir faktiskt en jättegod sås. Jag äter den kall men den kan säkert värmas..


Den varianten gör jag också. Man kan hotta upp den med några droppar pepparmintolja, hackade nötter, passerade hallon, kanel mm. Den står sig länge om man kan hålla tassarna (eller skeden) borta!
Video meliora proboque deteriora sequor

Kvasthilda

Min bästa snabba chokladsås:

50 g smör
2 dl strösocker
2 msk kakao
0,5 dl mjölk

Smält smöret. Blanda i socker, kakao och mjölk. Låt koka upp. Klart!

OBS! Om man låter det koka längre än fem sekunder så blir såsen kolaseg och stelnar omedelbart i kontakt med den kalla glassen. Det är inte alls äckligt, bara opraktiskt! :P
Det gör inget om det är enkelt.

Kari

Har nu testat lite..

1+1+1 dl + 1 msk majsmjöl är den bästa hittills.

Fortsättning följer! ;D

Någon som fått fler idéer?


Kari

Hmm, det var visst EXAKT en månad sist för chokladsås... *märkligt*
Å så blev det idag... Med persikohalvor... *mums*

MatgeekJohan

När jag pluggade var min standard (billig och inte så fet)
1 del kakao
1 del vatten
1 del socker

Koka upp, låt sjuda och när den kokat ihop sig lite häller man den över glass.
Smarrigt! :)

Keb

Snabbaste, enklaste och godaste (IMHO), dock varken billigaste eller nyttigaste kommer här:

Häll valfri mängd vispgrädde i en kastrull, sjud på svag värme tillsammans med mörk choklad i bitar tills chokladen smält.  :P
2 dl grädde och 50 g choklad kan vara en start.

/Keb

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal