Banta med pulver

Startat av Filippa, 2009-03-24 14:57

Föregående ämne - Nästa ämne

Filippa

Företaget iTrim erbjuder viktminskningsråd odyl. Man har delat in tiden i tre faser;
1. 10 veckor för att bryta dina matvanor.Med utgångspunkt från din egen status får du tre möjligheter; pulvermatersättning alla tre målen per dag, pulverersättning vissa måltider och inget pulver men nyttig mat.
2. Förbättring resten av året dvs 42 veckor, nya matvanor för resten av ditt liv.
3. Stabilisering år 2. Behåll din vikt.

Det är säkert toppen, jag har en kompis som gjort det men för mig är tanken på att leva på pulversoppa och "bars" i 10 veckor kräksjukeframkallande  :-\. Vad säger ni ?

Kan ni ersätta samtliga måltider med pulversoppa i 3 olika smaker (choklad, jordgubbe och sparris) i 10 veckor / 70 dagar/ 210 måltider ?

Anne

Jag skulle aldrig greja det. Många här på jobbet körde iTrim för nåt år sen - men de allra flesta har gått upp igen när de slutade.
Anne's Food - min matblogg

kjpil

Rössner kör mkt på liknande koncept tror jag - vlcd. Tanken är väl att motivationen ska öka med stor initial viktnedgång? Själv ställer jag mig lite tveksam till om måltidsersättning är rätt väg för alla till långsiktiga matvanor?

roffekock

Överskriften låter maxad BANTA MED PULVER är ett utomordentligt bra sätt, se bara till så du inte får ett frispel och ser skära elefanter i trädgården. ??? :o ;D

/rolf
Matforum är bäst

crlhrv

hur svårt är det att gå ner i vikt på "normalt" sätt? gör av med mer kalorier än du stoppar i dig! jag har provat div. måltidsersättare och liknande och det är knappt så man orkar gå till jobbet till slut - man orkar helt enkelt ingenting. bättre att äta riktig mat och motionera regelbundet. vissa använder såna här dieter till en s.k. kickstart i viktnedgången, men det är bara att lura sig själv eftersom det inte bygger på långsiktighet.
Tittar gärna på djur. Och äter dem också.

Filippa

Jag har egentligen ingen åsikt om hur man bantar "bäst" eller effektivast. Jag ville bara veta om fler än jag såg rosa elefanter om man inte får tugga och känna textur i munnen under 10 veckor. Uppenbarligen är så fallet.

Jag har faktiskt gått på Huddinge hos Rössner och de har lite olika upplägg beroende på dig själv. Jag fick köra nyttig mat och träning och självklart går man ner då.

Att mat/träning inte funkar supereffektivt är för att man har dålig disciplin med både maten och motionen. Eller man och man...jag :-) och jodå crlhrv - det är svårt som vid alla grönsvansade isbjörnar! Det är svårt att på egen hand lägga om matvanor, förändra sättet man förhåller sig till mat och ändra det tankesätt som gör att man äter. Ungefär som att lägga av med alkohol själv, eller heroin för den delen. Kanske inte lika svåra abstinensbesvär dock.

Anne

Det är ju ganska hemskans svårt att att gå ner i vikt, för väldigt många. Teorin är enkel - men praktiken är riktigt bökig för många människor. Det som faktiskt fungerat för mig - även om jag pausar just nu pga graviditet - är mycket långsam och långsiktig viktminskning med LITE bättre matvanor, LITE mindre godis/fika/mm, LITE mer motion (från en redan ganska hög nivå) och en hel del mer vardagsmotion.

Anne's Food - min matblogg

FredrikB

Även om jag var skeptiskt så måste nog säga att Nutrilett fungerade över förväntan för mig. Kycklingsoppan är delikat =) Visst är det så att tillfälliga pulverspäkningar aldrig kan ersätta en bättre kosthållning och daglig motion men jag ville kickstarta och rev av mig 12 kg på 2 veckor och sedan är det naturligtvis upp till mig att fortsätta den dagliga motionen, motivera ett lagom intag av 'fel' mat men så mycket kan jag säga att detta var ganska enkelt och inte alls så överj-vligt som vissa vill få det till.. Visst, jag sträckläste kokböcker, följde än fler matbloggar, saknade texturen hos fin mat och tvingades fortfarande laga mat åt familjen men att se vågen visa minus varje dag sporrade mig än mer att fortsätta.

På veckosluten tillät jag mig både vin och mat av bästa kvalisort vid minst ett tillfälle

/Fred

Andreas

Är kycklingsoppan rent god alltså, eller skojar du med smileyn?

Är såna här pulver goda överlag?

Hur nyttiga är pulvren, innehåller alla fabrikat all näring/vitaminer/mineraler man behöver eller måste man kombinera med vitaminpiller? Finns det pulver som innehåller annat än ren näring typ "naturläkemedelsaktiga" saker?
Den som inte frågar får inga svar.

FredrikB

Andreas, Kycklingsoppan är faktiskt riktigt ok. Vidare anände jag mig av olika s.k. 'shakes' med smak av choklad, skogsbär och vanilj. Detta var det enda jag drack och jag fick i mig allt jag behövde, på slutet försökte jag byta ut Nutrilettsopporna mot varma koppen och andra pulversoppor men usch vad hungrig och trött jag blev av det - så visst innehåller de iaf det min kropp behövde för att gå runt. Utöver en Berocca ibland bara för saken skull (sötman ;-) åt jag inga tillskott

agnetasch

Jag har provat en del bantningspulver genom åren utan resultat; har jag gått ner några kilon så har jag snabbt tagit igen det med råge. Jag blev alldeles galen o trodde att jag aldrig i hela mitt liv skulle få någon mat. Jag fungerar likadant vid fasta; panik!! :o
Det pulver jag har tyckt bäst om är Modifast, både deras soppor o drinkar är goda. Jag köpte direkt på nätet o fick rätt stor variation (jätteviktigt, annars tröttnar jag samma dag)
OT: Undrar om inte killar är tålmodigare vid bantning; jag har träffat många av dom som konstaterat: "Jaha, är det detta jag ska äta"? Så gör dom det o går ner en massa i vikt, hatade av alla konstrande tjejer som sitter runt om dem i  VV-klassrummet ;D

kjpil

Citat från: agnetasch skrivet 2009-03-25 10:49
OT: Undrar om inte killar är tålmodigare vid bantning; jag har träffat många av dom som konstaterat: "Jaha, är det detta jag ska äta"? Så gör dom det o går ner en massa i vikt, hatade av alla konstrande tjejer som sitter runt om dem i  VV-klassrummet ;D


Jag tror inte killar är tålmodigare - bantning är mycket svårt för nästan alla. Killar har över lag mer problem med övervikt tror jag - och garanterat mer bukfetma. Män har också generellt högre energiförbrukning än kvinnor - vilket gör att de inte behöver äta lika lite för att gå ner i vikt - möjligt att det skulle kunna göra saken lite lättare?

Personligen måste jag hålla koll nästan hela tiden för att inte lägga på mig som i gamla dagar. Vikten svänger ganska påtagligt när jag ibland faller in i gamla vanor. Men "bantning" är det inte fråga om för min del.

Filippa

Skönt att fler än jag får panik vid tanken på pulverlivet :-)

CII

Hur fungerar de här pulvren långsiktigt, blir det en hållbar viktminskning eller går ni upp efteråt igen?

Av de personer som jag känner som har gjort stora viktminskningar och lyckas hålla vikten har SAMTLIGA lagt om sin kost och börjat äta nyttigt och börjat motionera mer. Det har varit förändringar som de har gjort och sedan fortsätter med.

Är det någon som vet något annat sätt att få en hållbar viktminskning?

FredrikB

CII, Jag gissar att alla som ojjar sig över att pulverdieten inte gev dem en långsiktig viktminskning inte lade om sina vanor efter avslutad diet så vill man inte fortsätta äta pulver livet ut så är naturligtvis korrekt kost och daglig motion den enda metoden.

Filippa

Jag har ingen aning om hur det funkar långsiktigt - kan rapportera hur kompisen mår efter sommaren :-)

agnetasch

Men vadå långsiktigt? Det är väl inget trolleripulver som gör att man aldrig mer går upp i vikt. Det beror väl på vad man äter när man slutat med pulvret.
På överviktsenheterna används pulvret för att få en flygande start medan man förbereder en omläggning av matvanor. Då fyller pulvret en funktion. Men att göra som jag; pulver-hetsätning-pulver-hetsätning är ju helt förkastligt men alla är ju inte lika präktiga o håller sig till "korrekt kost o daglig motion" :-[

roffekock

Jag tror att ni alla har missuppfattat vad ett bra pulver är. Det såldes i Helsingör man var vaken dygnet runt och glad som en speleman och mat glöm det.
Efter en vecka utan mat och sömn då kom elefanterna och hälsade på. ;D ;D

Viktnedgång på en vecka var väl ca 10 kg. Lite sliten i psyket och allmänt olustig. 3 dagas sömn ny meny  :o

/rolf

långsiktigt ?????????????????????
Matforum är bäst

kjpil

Hehe om man kör pulver+mat skulle pulvret kunna betraktas som ett kosttillägg istället för tvärtom?

agnetasch

Citat från: roffekock skrivet 2009-03-30 14:15
Det såldes i Helsingör man var vaken dygnet runt och glad som en speleman och mat glöm det.
Det var tider det! Om man löser upp dagens pulver i Red Bull kanske man kan få en liknande effekt ;)

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal