Light, lätt eller standard - Vad väljer du?

Startat av Kari, 2009-03-27 10:02

Föregående ämne - Nästa ämne

Vilken väg är din väg?

Försöker leva så light som möjligt
Försöker leva så standard som möjligt
Jag tar en mellan väg
Annat

Kari

Mjölk, yoghurt, fil, grädde, läsk, korv, godis, chips och tusen andra grejer finns nu i lättare utgåvor.
Vissa produkter har blivit lättare på naturlig väg medan andra istället för fett innehåller tex förtjockningsmedel. I drycker som läsk och saft byter man ut socker mot kemikalier.

Samtidigt så hörs fler och fler röster som säger att det light och lätt alternativet är mindre bra för oss.

Hur gör du? Har ditt levnadssätt förändrats mot något av alternativen under sista 10 åren?

Anne

beror helt på vad det är. Väljer gärna typ mager nötfärs till en del rätter, fläskfärs till annat. Fun Light och Pepsi Max, Lätta, och mellanmjölk. Matlagningsgrädde ibland - med carragenan - utan ibland. Riktig majonäs, det lilla vi använder. Jag struntar blankt i om det är "bra för oss" eller inte - jag känner mig informerad nog att fatta egna beslut där, och gör en avvägning. Men jag kollar alltid ingredienslistan... :)
Anne's Food - min matblogg

Kari

Alltid standard eller det mest äkta. Så har det varit hela mitt vuxna liv.
Det enda oäkta, mig veterligen, är tuggummi och halstabletter som är sötade syntetiskt, men så äter man ju inte dessa varje dag heller.

Jag gör som Anne, läser ingrediens listan med största intresse och nöje ;D 

agnetasch

Jag försöker köra nån slags mittemellan-o naturlighetsrace:
Matfettet består av mitt eget lättsmör (60%) rapsolja o olivolja.Mannen har ekologisk mellanmjölk i kaffet. Jag använder hellre vispgrädde o vatten vid matlagning än någon av alla märkliga magra gräddvarianter som finns (Laga Lätt??)
Sötsliskig fruktyoghurt har utgått,vid behov äts ekologisk filmjölk med kanel.
Vi äter inte så mycket söt frukt heller utan försöker säsongsanpassa fruktätandet.Juice har utgått helt utan att vi ersatt det med lightdrycker.
Behövs det egentligen något mer att dricka för en vuxen människa än kranvatten o whisky ;D


Kapten

Jag vet inte riktigt hur jag skall säga men jag är ganska kluven när det gäller detta. Först och främst skall jag dock säga att jag använder så sällan som möjligt light produkter. Men det bör också tilläggas att många av de ämnen som används för att framställa light produkter är väldigt kul att leka med så det händer att man tar hjälp av deras egenskaper när det gäller att framställa gastronomiska tillställningar.  ::)

Mickan

Mjölk är godast så lätt som möjligt. Till matlagning blir det vispgrädde i mindre mängd. Fil kör jag mellan.
Video meliora proboque deteriora sequor

Miss Fish

De gånger jag köper hem saft/läsk så blir det light, bara av den anledningen att min sambo är diabetiker. Annars skullle jag nog köpa "vanlig". Light är säkert sämre, men de få lightprodukter vi äter tror jag inte påverkar allt för mycket.

Själv äter jag inte mjölkprodukter och de jag köper till min sambo är ett mellanting (mellanmjölk, mellanbregott), använder vegitabiliska alterantiv istället för grädde, mjölk, yoghurt mm i matlagning. Annars försöker jag gå den naturliga vägen och läser alltid alla innehållsförteckningar.

bryggens

Så lite onaturligt som möjligt. Inget aspartam eller liknande, hellre riktigt socker och riktigt smör.

crlhrv

törs man påstå att "standard"-produkter (tänk röd coca cola osv) är mindre onaturligt än respektiv motsvarigheter inom light-segmentet? är röd coca cola mer naturlig än coca cola light? jag funderar nämligen på att sluta dricka light-läsk och de gånger jag faktiskt dricker läsk, välja socker-varianten istället. är det ett mindre dåligt val än att välja light?
Tittar gärna på djur. Och äter dem också.

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal