Vem kan röka en lammstek i Stockholm?

Startat av Helge, 2009-03-27 13:48

Föregående ämne - Nästa ämne

Helge

Jag har tänkt att äta rökt fårstek i påsk. Vi har en stek i frysen och måste hitta någon som kan röka den åt oss. Vet någon var man få det gjort i Stockholmsområdet? Har frågat hos min lokala ICA men tyvärr...

roffekock

Om nu ditt kött inte är kontrollerat kan du inte få det gjort någonstans där man röker kommersiellt en lag. Men om du har en stek som du köpt från en butik som har besiktigat köttet är det mindre problem. Ditt kött ska kallrökas och därför kan inte vem som helst göra det.

/rolf

ps återkommer
Matforum är bäst

Helge

Tack för snabbt svar! Steken är inte köpt i en vanlig affär utan på Överjärna gård utanför Stockholm där lammen tillbringat sin tid. Slaktad av "riktig" slaktare och försedd med en stämpel som jag inte kan tyda riktigt. Kan det hjälpa tror du?

roffekock

Helge jag har försökt att kolla runt lite i din trakt för att hitta någon som kan hjälpa dig med rökningen. Men inte funnit någon än,men jag forsätter att kolla och lovar att återkomma så snart jag fått någon tråd.
Det skulle inte vara så att du själv kan göra det? Inte så komplicerat och jag lovar hjälpa dig med alla instuktioner,det enda som egentligen krävs är att du kan hålla till på ett ställe där det kan ryka lite utan att det gör något.
Om du alltså bara har en balkong är det inte möjligt men om du bor i eget hus och har tillgång till tomt är det OK. Det kanske skulle vara kul att få en ny hobby att kunna röka sitt egen fisk och kött. Om du ger mej din adr. så ska jag skicka dej en bra bok om grunden så kan du ju kolla om det finns möjlighet boken får du som present.
Titta gärna även på www salsus.se där finns en avd om rökning.

Jag var inne och kollade på Gården där du köpt ditt kött, trevliga uppslag som jag gärna rek till er som ser detta och bor i närheten
http://www.overjarvagard.se/

/rolf
Matforum är bäst

Helge

Tack Rolf för all hjälp! Jag har skrivit fårstek hela tiden men det gäller naturligtvis(?) lammstek!
Vi bor tyvärr i lägenhet så det där med att röka själva (vare sig lamm eller annat) faller dessvärre bort. Det blir nog till att hitta ett annat alternativ för påskbordet.
Betr Överjärva så köper vi varje år ett färdigstyckat lamm därifrån, och är mycket nöjda med kvaliten. Kan rekommenderas varmt!
Om du Rolf eller någon annan springer på en "lammrökare" inom den närmaste tiden är jag tacksam om ni hör av er.

Andreas

Citat från: roffekock skrivet 2009-03-27 15:29
Ditt kött ska kallrökas och därför kan inte vem som helst göra det.


Varför kan man inte varmröka det?  ???
Den som inte frågar får inga svar.

roffekock

Visst kan man varmröka det men jag tycker................................ kallrökt ger krämigare kött och mer smak av rök och om det ska skivas tunnt ser det trevligare ut (har bättre färg).

/rolf
Matforum är bäst

Andreas

Aha då förstår jag. Tänkte att om inget annat står till buds så är varmrökning lite lättare, då kan man ju till exempel använda en billig Jularök.

Enligt gula sidorna finns det ganska många rökerier i Stockholm.
http://gulasidorna.eniro.se/query?what=cs&search_word=r%F6keri&geo_area=stockholm

Har du provat ringa och höra med dem Helge?
Den som inte frågar får inga svar.

Helge

Andreas!
Nej jag har inte kollat Gula sidorna. Tänkte börja här hos er och se om jag fick något bra tips! Nästa steg får bli Eniro eller Överjärva gård där jag köpt lammet och höra om dom har några kontakter. Får se om det blir något napp.

agnetasch

Smickrande att du tänkte på oss i första hand :D
Om du hittar någon som röker lamm kan du väl berätta det så kan vi hjälpa nästa man i nöd.

Helge

För att avsluta den här tråden kan jag berätta att jag hittade två rökerier som kunde hjälpa mig. Båda låg i trakten av Väddö norr om Norrtälje. Tidsfaktorn gjorde att jag inte skulle hinna få min stek rökt före påsk och dessutom var avståndet dit litet för stort. Kanske en annan gång. Det fick bli en vanlig lammstek som också smakade bra!
Tack för alla svar!
/Helge

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal