Chilisås – Chili garlic - Cholula

Startat av Andreas, 2009-04-25 15:47

Föregående ämne - Nästa ämne

Andreas

Detta är ytterligare en sås från http://www.extremechili.se jag och Urban provat tillsammans. Tillverkaren är http://www.cholula.com/ i Mexico. På innehållsförteckningen nämns två chilsorter, arbol 15-30k scoville) och piqiuin (30-60k).

Det man först lägger märke till är att flaskan har en trevlig och ovanligt greppvänlig träkork, det är det inte alla flaskor som har. Färgen på såsen är rödorange, doften består av curry och vitlök och konsistensen är ovanligt tunn. I smaken kan man urskilja vitlök, curry/spiskummin och en syrlig ton åt citrushållet. Samt en liten mild chilistyrka på kanske 2/10.

Cholua chili garlic har helt klart en egen karaktär men vad har man den till?  Grundsmaken är god men lite tunn. Inte för att den är alldeles ofyllig heller men man bör nog inte använda såsen till något som är alltför smakrikt i sig, då tillför man mest bara syrlighet och lite chilihetta. Förmodligen passar den bäst att hälla direkt på ganska milt smakande mat.

Med lite mer kropp hade kanske betyget blivit högre och kanske skulle en person som inte gillar fullt så stark sås uppskatta denna produkt mer än vad vi gör?

Betyg 3/5
Den som inte frågar får inga svar.

roffekock

Skulle man inte kunna ha den som marinad tex till kyckling el varför inte fylld grillad bläckfisk ?

/rolf
Matforum är bäst

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal