Pommes Duchesse - Akut!

Startat av kock_de_panik, 2009-04-29 01:07

Föregående ämne - Nästa ämne

kock_de_panik

Jag har ett problem, jag har bjudit in till middag imorgon, men min duchesse blir inte riktigt värda en duchesse. De liknar mer en form av potatisplätt, inte direkt festligt. Hur gör man för att få en trevlig stabil liten ros, med en fin och väldefinerad struktur? Snälla hjälp mig!


roffekock

Du måste berätta mer,hur du gjort.

/rolf
Matforum är bäst

Krista

Spontant känns det som att du haft i för mycket fett. Mer potatis och mindre smör kanske. Och jag hoppas verkligen att du inte använt pulvermos. . . (Pulvermos bör utrotas.)
;)

dePaul

Låter som att smeten är för lös och kanske har du glömt äggulorna??

~Paul~

ena

Ett basrecept kanske?

1 kg potatis
2-3 äggulor
2 msk smör
2 msk olja, ta en du tycker om
salt o peppar

hoppas det funkar bättre så...
man kan prova allt -minst en gång!!;)

agnetasch

Glöm inte att potatisen bör vara mjölig.

roffekock

Krista det är förbjudet att svära på forumet vid alla Grön.............. ;D

//rolf
Matforum är bäst

Krista

Ja det är konstigt att ett sånt skällsord fick stå kvar ;D

(Apropå grön...: när jag var helt ny kökspraktikant här skulle jag skriva att jag inte är en beundrare av nån maträtt som diskuterades, fast med det engelska ordet på tre bokstäver för beundrare då...jag blev väldigt förvirrad när det helt plötsligt stod en lång radda om färgglada isbjörnsrumpor i min text...:))

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal