Chilisås - West african voodoo juice - Captain Thom's

Startat av Andreas, 2009-04-30 13:34

Föregående ämne - Nästa ämne

Andreas

Tror du på voodoo? Den fjärde chilisås från http://www.extremechili.se jag provat med Urban är West african voodoo juice, tillverkad av Captain Thom's http://www.captainthoms.com/ i Maryland i USA.

Flaskan ser ovanligt tokig ut med galet tecknad etikett och fastsatt voodoodocka med nålar och allt, dockan är dessutom magnetförsedd för att kunna pryda kylskåpet för den som så vill.

Innehållsförteckningen låter spännande, eller vad sägs om: mosad röd savina (250-577k scoville), morötter, lök, vit vinäger, brunt socker, vitt socker, papayajuice, ananasjuice, banan, brun rom, limejuice, pepparextrakt, salt och kryddor?

Färgen är mörkbrun och konsistensen ganska tunnflytande. Doften är sötaktig och skum. Urban tyckte faktiskt så lilla om en komponent i doften att han knappt ville smaka.

Det första man känner när man smakar är en söt fyllig komplex och svårbeskrivlig smak under ett par sekunder. Sedan följer en kort besk känsla. Och sen blir det starkt, rejält starkt, hettan växer och växer och växer i styrka upp till kanske 9/10. Hettan dominerar över all annan smak så att den helt försvinner, man känner faktiskt inte ens nån direkt chilikaraktär utan mest bara en otäckt skarp stark smak. Varför stoppa i en massa ingredienser som verkar goda i en sås när man bara känner smaken av ingredienserna så kort tid innan hettan tar över? Och ännu mer märkligt, den smak man känner de korta sekunderna är inte ens god.

Rörde ut en liten såsklick i lite grädde i en matsked för att se om man då skulle känna något annat än bara den skarpa hettan och jodå, när hettan inte är fullt så kraftig känner man mer av grundsmaken, men det går ändå inte att beskriva den bättre än att det är en konstig smak som inte är god. Gillar någon verkligen det här? Mest troligt bryr sig nog inte Captain Thom's, för dem är detta förmodligen bara en jättestark plojsås.

Rekommenderas till dig som vill ha en underlig smakupplevelse.

Betyg 1/5.
Den som inte frågar får inga svar.

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal