Weber Style vs. Global G-2

Startat av Niklas.L, 2009-05-04 15:39

Föregående ämne - Nästa ämne

Niklas.L

Hej alla.

Undrar om det är någon som har testat Weber Styles kockkniv och kan ge lite feedback om hur den är? Om någon har jämfört den med Globals G-2 så vore det också väldigt bra. Den är ju lite billigare och även något större än Globals variant. Läste en tråd härifrån som var från 2007 och som slutade innan några egentliga svar hade postats. Tänkte kolla om det är några som har hunnit testa eller fått reda på något mer om denna kniv då den har funnits ett tag. Den ser ju onekligen trevlig ut (har inte hunnit känna på den än).

Tack på förhand!
Mvh Niklas

dePaul

Har inte testat Weber Style, utan endast Globalen så när det gäller ergonomi så kan jag inte jämföra. Personligen kan jag dock inte se hur en kniv kan vara mer obekväm en en Global ;)

När det gäller material så är dock Globalen överlägsen med sitt Cromova 18 blad jämfört med Weber Style's Werkstoff No 1.4116 (andra designationer: DIN X50CrMoV15, AISI 440A, SS/EN 10088 samt Duplex). Hårdheten för Global respektive Weber ligger på 58-59 och 56-57 HRC. Det skiljer m a o två grader.

~Paul~

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal