Fördelar med nymalet salt och saltkvarn?

Startat av Grollen, 2009-05-05 09:19

Föregående ämne - Nästa ämne

Grollen

Hej!

Vi fick en pepparkvarn från Peugot i julklapp, vilken vi tycker är väldigt bra. Vi ställer oss nu frågande till om att köpa en saltkvarn av samma leverantör.

Finns det några fördelar med nymalet salt över "färdigmalt" salt? Färskmald peppar kan jag förstå, men salt... ?

/Christian

ena

Hej och välkommen hit till Matforum, hoppas du får svar o inspiration här.

Ser ingen större skillnad mellan salt i kvar o "färdigmalt" det handlar nog mer om det estetiska -att det ser trevligt o proffsigt ut med både salt o pepparkvarn på bordet :)
man kan prova allt -minst en gång!!;)

Krista

Medan det är milsvid skillnad mellan peppar från pepparkvarn och färdigmalen peppar så är det typ noll skillnad mellan salt från kvarn och vanlig salt. Salt innehåller ju inte aromer som försvinner vid finfördelning. Däremot tycker jag det är nice med flingsalt i en skål med sked/liten skopa.

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal