Chilisås - Pure death - Blair's

Startat av Andreas, 2009-05-08 14:37

Föregående ämne - Nästa ämne

Andreas

Den femte chilisås  från http://www.extremechili.se jag och Urban provat tillsammans  är Blair's Pure death. Chilisorter i denna är habanaro (100-350k scoville) och naga jolokia (855-1041k).

Färgen är ljusröd åt orange, konsistensen ganska tjock typ ”grovkrossad chili i vinäger” och doften syrlig och lite stickig åt paprikahållet. Smaken är en ovanligt neutral och ganska tunn chilismak med en del syrlighet och sälta.

Styrkan då? Pure death låter jätte-jättestarkt och Naga Jololkia finns med i Guinness World of records som värdens hetaste chili så hur starkt är det? Faktiskt inte alls så jättestarkt, styrkan ligger på medium runt 5-6/10.

Detta är en ärlig och ren chilisås som smakar just chili, fungerar bra direkt på mat om man är ute efter rent smakande chilistyrka och den fungerar säkert jättebra i matlagningen istället för till exempel sambal oelek. Enda invändningarna är att rent smakande chilisås inte känns som en så jätteunik produkt samt att smaken är lite tunn, hade det varit en fylligare smak hade betyget blivit högre.

Betyg 3/5.
Den som inte frågar får inga svar.

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal