Äta kaktus, hur?

Startat av Andreas, 2009-05-17 10:37

Föregående ämne - Nästa ämne

Andreas

I onsdagens Top chef använde en av deltagarna kaktus i sin maträtt (minns tyvärr inte vad det var för slags rätt) och sa något om att inte så många vet hur man använder kaktus. Jag tillhör dom som inte vet, men skulle gärna veta.

Hur använder man kaktus? Vilka kaktusar kan man äta? I vilket slags mat passar det med kaktus?
Den som inte frågar får inga svar.

MiGa

Det är väl kaktusfrukten som man äter inte kaktusen? Jag åt det nere på cypern ,man bara skalade den (taggig) sen åt man den bara påminner lite som granatäpplets hårda kärnor.

Andreas

Hmm kaktusfrukt är kanske ett bra sökord, här pratas om både kaktusfikon och pitahaya
http://www.livsmedelssverige.org/livsmedel/vegetabilier/frukt/frukt_pitahaya.htm

Pitahaya är visst det som kallas drakfrukt och kommer från kaktusen Röd pitahaya/skogskaktus (Hylocereus undatus), det låter nästan som en planta man skulle kunna odla själv så när som på "kräver enorma utrymmen för att nå blombar storlek." http://sv.wikipedia.org/wiki/R%C3%B6d_pitahaya

Och kaktusfikon kommer från fikonkaktus (Opuntia ficus-indica) http://sv.wikipedia.org/wiki/Kaktusfikon Ah och där har vi ju faktiskt ätbar kaktus "Fikonkaktus odlas för sina välsmakande frukter. Unga skott kan användas som grönsak i inläggningar och sallader." Ingen som provat det?

Men jag tvivlar på att det var fikonkaktusskott de använde i Top chef, på han som använde det verkade det ju som att det på något sätt skulle vara småknepigt att använda kaktus i mat och att bara höfta i några fikonkaktusskott i en maträtt är ju inte vidare knepigt...
Den som inte frågar får inga svar.

roffekock

2009-05-24 20:07 #3 Last Edit: 2009-05-24 20:09 by roffekock
Carlos Castaneda har beskrivit en del om en intressant katus (meskalin) som användes på ett mirakulöst sätt 8) om livet (shamanism) läs gärna boken, Resan till Ixtlan (Journey to Ixtlan, 1972), fet bok eller hårresande vilket man vill.

MiGa har koll, serveras väl mogen, helst iskall kan med fördel marineras i tex en god likör eller varför inte flambera med skogsstjärnan ;D

/rolf
Matforum är bäst

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal