Anti–Red Bull: Drank, avslappningsdryck med melatonin och vänderot

Startat av Andreas, 2009-05-22 11:00

Föregående ämne - Nästa ämne

Andreas

Expressen berättar idag om den nya drycken Drank som med ingredienserna melantonin och vänderot skall vara en motsats till energidrycker som Red-bull, istället för att bli piggare och mer energisk ska man alltså bli mer avslappad.

Drank lanserades 2008 som "the world's first extreme relaxation beverage", och på ett år har vinsten för tillverkaren, Houston-baserade Innovative Beverage Group (IBG), gått upp med 534%. I april i år fick Drank på rekordtid distributionsavtal över hela USA med 7-eleven. Grundaren av Innovative Beverage, Peter Bianchi, har dessutom som mål att drycken skall finnas hos varenda matbutikskedja i USA innan årets slut. Och enligt Expressen finns även planer på att lansera den i Europa.

Peter Bianchi: "- Vi ville ge folk i farten något att dricka under dagen. Något som får dem att slappa av, lugna ned sig - ett alternativ till att ha en gammal flaska gin i sin låda"

¤ http://www.expressen.se/halsa/1.1578357/energidrycken-gor-dig-slo-och-somnig
¤ http://www.time.com/time/business/article/0,8599,1898318,00.html?iid=tsmodule
¤ http://finance.yahoo.com/q?s=IBGH.PK


Energidrycker och avslappningsdrycker hmm, vad blir månne effekten om man blandar Red Bull och Drank, något slags ickeknarks-speedball?

(Speedball = En blandning av kokain och heroin som tas intravenöst, kokain ökar pulsen och heroin sänker den. Speedball kan ge fördröjd överdos pga att effekten av heroin varar längre än kokain så att hjärtat börjar gå så sakta att man kvävs, sägs ha tagit kål på John Belushi, Chris Farley och River Phoenix.)
Den som inte frågar får inga svar.

Lucy

Ja, si vad de hittar på... Eller så dricker man en mugg varm mjölk med honung och får samma effekt... Fast det är ju inte lika cool kanske.

Kvasthilda

Ajajaj....en kompis hade köpt valeriana (den aktiva ingrediensen i vänderot) för att locka lodjur till sin lodjursfälla och min sambo och han tog och smakade ett par droppar när dom satt och drack kaffe. Detta resulterade i en dunderhuvudvärk för min sambo! Jag vet inte om det hade samband men man kanske ska akta sig för att blanda?

Kvällsmjölk (som man får vid kvällsmjölkningen) ska vara bäst som lugnande medel eftersom det innehåller melantonin naturligt. Fast var får man tag på kvällsmjölk nuförtiden?  :)
Det gör inget om det är enkelt.

Andreas

Hur mycket melatonin (mg/l) innehåller kvällsmjölk?

Tittade lite mer på just melatonin, det säljs receptbelagt som circadin och används vid korttidsbehandling av sömnsvårigheter, dosen är 2 mg / dygn. http://www.fass.se/LIF/produktfakta/artikel_produkt.jsp?NplID=20051203000025&DocTypeID=7&UserTypeID=2

Enligt en studie (där de provade 0,1, 0,3 och 3 mg) räcker 0,3 mg, 3 mg kunde ge sänkt kroppstemperatur och förhöjda melatoninvärden även dagtid. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11600532

Och om nu följande länk stämmer så innehåller en flaska Drank "2 mg melatonin, 20 mg valerian, 20 mg rose hips and 200% RDA of Vitamins B3, B5, B6 and B12" http://uglor.livejournal.com/538654.html
Den som inte frågar får inga svar.

Kari

Då är ju 2mg rätt mycket, per flaska Drank. Under var den "toxiska" gränsen går. Vad händer vid överdosering?

Enligt Fass ska man tala om för behandlade läkare om man tar östrogen (p-piller) då effekten kan påverkas. Det är många tjejer som gör det.. Tappar då p-pillret effekten eller drycken? ???

Kvasthilda

Drank förresten, är inte det nån rest man får när man kokar brännvin? Ja det kan ju vara sövande det med....
Det gör inget om det är enkelt.

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal