Sila och passera typ ärtor och sparris för soppa?

Startat av Per-Erik, 2009-05-29 21:39

Föregående ämne - Nästa ämne

Per-Erik

Har läst att man kan använda typ. en mjölsikt för att göra finpasserad soppa men när jag var på gordonb bleu och tittade på en mjölsikt så hade den väldigt grovmaskigt nät (typ 2 mm), de mjölsiktar jag använt på bagerier har haft mycket finmaskigare nät.
Nu har jag sett att det finns siktar på bakers.se men hur grov är de eller rättare sagt vad skall jag använda för att få väldigt fin pure'ead soppa (på ärtor, sparris o.dy)?

Andreas

Hur menar du att du skulle purea soppa med en mjölsikt, tänkte du först mixa den och sen liksom trycka soppan genom sikten?  ???
Den som inte frågar får inga svar.

Per-Erik

Jag sitter och läser Kellers (TFL) böcker, han verkar trycka "allt" som som är mixat genom en sikt med en skrapa för att få den fin och jämn.  Verkar smidigare än att med sked pressa genom en chinois.

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal