Uppsala: Skarholmen

Startat av Shanta, 2009-05-30 21:09

Föregående ämne - Nästa ämne

Shanta

2009-05-30 21:09 Last Edit: 2009-05-30 22:13 by Shanta
Skarholmen är ett populärt utflyktsmål för många Uppsalabor. Beläget vackert vid vattnet är det inte så konstigt. Badare, solare och sjöfarare samlas alla här. Men har folk som gillar god mat anledning att åka hit då? Tänkte att jag skulle kolla.

Skarholmen ligger nämligen här, en restaurang som också kan hyras för fester, bröllop, konferenser och liknande. Läget är strålande. Uppe på en liten höjd och en uteservering med perfekt utblick över havet. Här kan man om inte annat sitta och läppja på en kall öl och titta på alla små segelbåtar som far omkring.

Maten då? Ett sånt här ställe lever kan ju leva enbart på sitt läge. Som tur är så verkar man ha högre ambitioner än så här. Jag tog som förrätt en friterad chèvre med en sallad med pinjenötter och pesto. Svårt att hamna fel med en sån här klasiker, det frasiga yttret som bryter av mot den mjuka osten, en pesto som ger en kul smakbrytning och lite sallad på det. Visst vattnas det i munnen?

Sen bar det av till en hjort med svartpepparsås, sparris och en potatis + västerbottenpaj. Bra smaker, men några missar. Först och främst var köttet för well done för min smak, och sen var pajen aning torr och tråkig. Såsen smakade bra till dock med en schysst pepprig smak, så sett till helheten blev den en ganska trevlig upplevelse ändå.

En annan i sällskapet tog piggvaren med varma räkor, skirat smör och ägg, och det ska tydligen ha smakat bra. Kan inte säga så mycket mer än så eftersom jag inte smakade, men det såg skapligt ut. Lite tråkigt dock med gammelpotatis nu när den färska börjar komma.

Dessert då? Föll på den gamla italienska klassikern pannacotta, här i klanderfritt utförande med en passionsfruktig twist.

Allt som allt ganska skapligt i ett kanonläge. Absolut värt att åka hit en varm sommardag. Bör dock tillägas att det är mycket pengar för ganska snåla portioner. 2 - 300 kr för varmrätter på ett ungefär.

Får 3/5

Hemsida: http://www.skarholmen-uppsala.se/

Andreas

Så tokigt det kan bli, läste din rubrik lite slarvigt och trodde först det var nåt med förorten Skärholmen du menade, hade ingen aning om att det finns något som heter Skarholmen.

Det här med hjorten som var för well done, frågade de inte hur du ville ha köttet när du beställde?
Den som inte frågar får inga svar.

Shanta

Nej, inga frågor, kanske borde påpekat det.. :(

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal