Någon som kan tipsa om "profissionell" degblandare?!

Startat av Mattias H, 2009-06-06 18:32

Föregående ämne - Nästa ämne

Mattias H

Jag har en Electrolux assistent som jag använt i många år för att mest baka matbröd i (oftast råg-surdegar), och det funkar hyfsat bra. MEN jag tycker inte den knådar degen särskilt bra så jag har fått intresse för/letar efter en bra profissionell degblandare, med degkrok som går runt i en stillasittande kittel på ca 10L. Är det någon som känner till vad jag ska tänka på när jag väljer en profissionell maskin, och/eller kan rekommendera en maskin/märke?  ???

Jag har läst om maskiner från "Björn" - är de bra? Är ALLA "profissionella" maskiner bra eller finns fällor?

Jag vet att dessa maskiner kostar (och väger!  :o) en hel del..., men eftersom jag gillar att baka matbröd så tror jag det kan vara en rolig satsning ;D. Kanske kan jag komma över en begagnad... ::)

Jättetacksam för lite vägledning i djungeln. Ha en fortsatt härlig nationaldag, Heja Sverige!
Tias

Per-Erik

I det stora landet i väster verkar man snegla på en Hobart N50 när man vill ha bra grejor.
Har inte set/provat den själv men den verkar ju robust.

roffekock

Här har du en maskin som kan husera i ett någotsånär vanligt kök. :o  Maskinen är otroligt robust och stabil. Har haft sådana i jobbet. Bra pris

http://www.blocket.se/dalarna/Degblandare_22065759.htm?ca=23_11&w=3

/rolf
Matforum är bäst

Mattias H

Hej och tack för alla svar! (Jag tar gärna emot fler tips och synpunkter om det finns  :) )

Den där Hobart verkar ju bra, ska kolla upp om det finns modell med något större kittel samt kanske begagnad.

Och Electroluxen verkar också bra, om än något för stor kittel i just den tipsade länken (Vet du om den finns med mindre kittel samt i enfasutförande? Håller med om att priset var bra! Tack för synpunkten om apparaten.)

Hur många hastigheter behöver man på blandaren? Räcker det med en låg och en hög eller kanske också en mellan-hastighet också? Ibland ser man bara en "på och av" knapp på maskinen (i bilder tex på Blocket) kan det vara så att hastigheten inte går att justera på många "profissionella" maskiner?

Igen - Supertack för alla kommentarer.  - hittills!!

Igår blev det kortslutning i ugnen :-\ precis innan jag skulle ladda den med härligt Danskt rågbröd bakad på surdeg... Så jag fick kasta mig iväg till syrran och baka bröden där... Resultatet blev "mae" lyckat ändå som tur var. Bättre än gårdagens match... Ha det gott! /Mattias
Tias

Mattias H

Nu har jag förkovrat mig så gott jag har kunnat på området "professionella degblandare" på nätet och hört med bagare mfl, och det lutar åt en Björnblandare med 10L bunke. 3L större bunke än assistenten blir perfekt, volymmässigt. Björn verka ha ett mycket gott rykte att göra väldigt bra blandare och det känns bra.

http://www.wodschow.dk/Products/Mixers/Standard/10_L-4.aspx

Så nu håller jag tummarna att den får plats...  :P Men det skall nog gå.

En glad midsommar önskar jag dig!  :D


Tias

Per-Erik


agnetasch

Ursäkta en dum fråga från en oteknisk person, men har man tillräckligt med el i en privatbostad för en sån stor maskin ???

Tom

Enligt databladet så är motorn bara på 700W vanlig 230V stickproppsanslutning så det är inga problem!
Jag trodde också att motorn borde ha varit mycket kraftigare!

Mattias H

Ja, det stämmer det ni säger... 700W motor, 230V stickkontakt, stor och klumpig men hyfsat snygg tycker jag... Jag litar på att motorstorkraften är anpassad till kapaciteten.  Min assistent har 600W och kitteln på den är ju något mindre så det borde inte vara helt feldimensionerat. På blocket ligger dessa maskiner begagnade från ca 8000 kr och uppåt, så prisvärt blir det nog inte. Men för tusan man lever bara en gång. Måste prova!   ;)
Tias

Per-Erik

Jag tror effekten räcker till bra, den där maskinen har ju en växellåda som gör att den inte förlorar så mycket i effekt till skillnad från konsumentmaskiner.

Edit, jag blandade ihop den med hobart, efter Roffekocks inlägg såg jag att Bear hade någon "vario mixer",  troligtvis en riktig frekvens stryrning vilket gör att det inte heller blir så mycket förluster.

roffekock

Jag jobbat med Björn och det är en riktigt bra maskin stabil och kraftig. Den ser stor ut på bilden men det är en bänkmodell. Fördelen med björnen är att den har variomaticklåda vilket gör att den växlar steglöst mycket bra för en brödmaskin. Köp den och du har en maskin för hela livet och nästa oxå ;D

Du skulle ju kunna söka en beg sådan hoss någon restgrossist men dom är svåra att få tag på men jag vet att en del har blivit utbytta pga den nya lagen om skydd. och en sådan skulle du lätt kunna ha om du nu är ensambrukare av maskinen.

/rolf
Matforum är bäst

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal