Bär,hur äter man dom?

Startat av agnetasch, 2009-06-07 10:57

Föregående ämne - Nästa ämne

agnetasch

Jag har en fundering:
Det påpekas ju alltid att det är så nyttigt att äta bär.Men vilka bär äter man? O HUR äter man dom?
Färska bär är ju väldigt gott men har man inga egna odlingar o inga bärmarker i närheten är man förvisad till affärernas utbud.Deras sortiment på bär verkar ju att bestå mest av jordgubbar o biggaråer.Ev små pyttelådor med hallon,blåbär o krusbär är ju så hutlöst dyra att jag inte räknar med dom.
I frysdisken finns lite grejer,förutom ovanstående bär kan man hitta björnbär o hjortron.Konserverade körsbär finns till höga priser.
Men hur äter man nu dessa bär?Jordgubbar o biggaråer går ju att mumsa som dom är,men ett djupfryst hallon,hur gott är det naturellt?Äter man fil eller yoghurt till frukost kan man kanske lägga i bären där.Men om man inte äter sånt (eller så mycket till frukost eller frukost över huvud taget)vad gör man då?
Lägger bären i en söt paj,söt kräm eller söt glass?Kokar söt saft,sylt eller marmelad av dom?Bär ska ju vara nyttiga men dom figurerar inte i några nyttiga sammanhang.
Finns det något sätt att få i sig bär utan att de åtföljs av en massa fett o socker?

crlhrv

mixa med mejeriprodukter är ju aldrig fel
Tittar gärna på djur. Och äter dem också.

Lucy

De flesta frysta bären går ju att tina och går då alldeles utmärkt att äta som de är, även om de kan vara lite blöta. Tina långsamt på en bit hushållspapper så brukar det gå bra. Annars är en bra grej att bara mixa alla sorters bär man kan tänka sig till en riktigt bärsmoothie (går att göra smoothie både med och utan yoghurt. Mixa frysta blåbär, hallon, björnbär, ja vad man nu kan hitta, det brukar bli superbra :)

annamaria


agnetasch

I ett torrt vin blir det ju rena hälsokosten,eller hur?

annamaria


Krista

Jag älskar hallon med mjölk. Har alltid hallon i frysen, brukar ta ut en skål med hallon på kvällen och ställa in i kylen för att äta till frukost nästa dag. Badbäret ovan ser också nice ut ;)

Krista

Ny bärätarmetod som uppkom när jag fick en mixer i present: smoothie på fil/vaniljyoghurt och bär (jag tar frysta hallon, blåbär, björnbär).

Har man en mixer/blender kan jag rekommendera att man hittar en plats åt den på köksbänken där den alltid står, då är det inte så svårt att göra en rutin av bärätandet:)

crlhrv

också gott att mixa bär med light kesella eller smaksatt kesella.
Tittar gärna på djur. Och äter dem också.

kjpil

Citat från: Krista skrivet 2009-07-23 11:11
Ny bärätarmetod som uppkom när jag fick en mixer i present: smoothie på fil/vaniljyoghurt och bär (jag tar frysta hallon, blåbär, björnbär).

Har man en mixer/blender kan jag rekommendera att man hittar en plats åt den på köksbänken där den alltid står, då är det inte så svårt att göra en rutin av bärätandet:)

Det konceptet kör jag hårt på. Jättegott, främst för konsistensen, att ha i lite havregryn också.

Krista

Haha vad kul, fick faktiskt ett ryck och slängde ner en näve havregryn sist jag mixade :) Blev mer matigt och smakade lite "oaty" om smoothie.

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal