Förvara mackpålägg?

Startat av matnewbie, 2009-06-13 19:30

Föregående ämne - Nästa ämne

matnewbie

Skinkpålägg etc kommer oftast i dumma förpackningar så jag undrar hur ni förvarar dessa för att de ska hållas fräschast (inom datumet) så länge som möjligt?


Jag började lägga dom i vanliga matlådaburkar men det gav upphov till att dom var förstörda inom en vecka (kondens i matburken antar att dom behöver syre ändå hehe.)
Detta var salami kan jag väl också tiillägga

Hasse

Smörgåspålägg förvarar jag i plastfolie på det kallaste stället i kylen. Har aldrig haft några problem med hållbarheten.

På vilket sätt blev din salami förstörd?

Kvasthilda

Jag lägger i plastburk med tätt lock och det funkar bra. Stora förpackningar delar jag upp på flera burkar och fryser in. Leverpastej skivar jag, lägger skivorna omlott i alufolie + plastpåse och fryser in. Tinar fort, man kan lägga paketet på äggkastrullen till exempel!

Men för all del, det är ingen större risk att smörgåspålägg blir för gammalt i denna familj.....
Det gör inget om det är enkelt.

bryggens

Tänk bara på att ha starkt luktande varor såsom salami i täta förpackningar.
Jag missade detta en gång och min sambo gillade inte att det smakade salami av
grädden på semlan.

Mickan

Citat från: bryggens skrivet 2009-06-14 07:25
Tänk bara på att ha starkt luktande varor såsom salami i täta förpackningar.
Jag missade detta en gång och min sambo gillade inte att det smakade salami av
grädden på semlan.



;D
Video meliora proboque deteriora sequor

Andreas

Jag brukar oftast förvara pålägg i orginalförpackningen med extra plastpåse utanpå. Jag resonerar som så att ju mindre man är och fingrar på det och flyttar omkring det desto bättre håller det.

Kallaste stället i min kyl är längst ner och det är lite opraktiskt, men jag förvarar pålägget ganska långt ner (4-5 grader) och absolut inte överst där det är som varmast (7-8 grader).

Fast det viktigaste är nog att inte låta pålägg stå framme på bordet för länge.
Den som inte frågar får inga svar.

legobit

Citat från: Andreas skrivet 2009-06-14 09:42
Jag brukar oftast förvara pålägg i orginalförpackningen med extra plastpåse utanpå. Jag resonerar som så att ju mindre man är och fingrar på det och flyttar omkring det desto bättre håller det.

Kallaste stället i min kyl är längst ner och det är lite opraktiskt, men jag förvarar pålägget ganska långt ner (4-5 grader) och absolut inte överst där det är som varmast (7-8 grader).

Fast det viktigaste är nog att inte låta pålägg stå framme på bordet för länge.


exakt samma förfarande hemma hos mig. Viktigaste är inte hur man förvarar det I kylen utan UTANFÖR.

Burkar har sin charm i att det inte blir kladdigt att hantera men skall man få pålägget att hålla länge är det bästa att lägga det i plastpåse och sedan manuellt suga ut luften (lungorna fungerar bra till detta) sedan snurra påsen och knyta igen. Inget syre, inga (nåja) otrevliga bakterier. Det viktigaste är att inte låta någon luft gå från munnen in i påsen.

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal