Bra kvarnar för matlagning

Startat av Niklas.L, 2009-07-08 11:48

Föregående ämne - Nästa ämne

Niklas.L

Hej alla.
Är ute efter en salt och peppar kvarn för matlagning. Gillar stora kvarnar då jag tycker de är lättare att handskas med samtidigt som man lagar mat. Sen behöver man ju inte fylla på lika ofta heller.. ;)
Jag såg att Weber hade en rätt snygg 30cm kvarn i rostfritt. Är den något att ha eller rekommenderar ni någon annan?

Alla tankar och synpunker är varmt välkommna!

Mickan

Jag har köpt flera olika märken och modeller genom åren men lade ned det för ett par år sedan. Varför? Jo, för att jag hittade vad jag ville ha! Peugeot! Jag har tre olika storlekar och är imponerad av funktionen och att den inte tappar skärpa.

3 h till avresa  ;D
Video meliora proboque deteriora sequor

vilsjin


ena

man kan prova allt -minst en gång!!;)

Niklas.L

Tack för era svar. :) Jo, att Peugeot gör bra kvarnar är nog inga som tvekar på. Men nu kan jag få tag på Webern för lite under halva priset mot vad en Peugeot kostar. Därför börjar jag fundera om det kanske är prisvärt att köra på Webern ändå. Är ju ingen stjärnkock direkt, de skall alltså endast användas i hemmet. Är det någon som vet något om Webers kvarnar eller har testat en?

vilsjin

Citat från: vilsjin skrivet 2009-07-08 13:58
Zassenhaus.

Nu fungerar uppkopplingen igen så jag kan utveckla.
Zassenhaus kan fyllas på utan att man ändrar malningsgraden och utan att peppar rasar ut genom botten om man inte ser upp.
Kanske viktigast är att Zassenhaus har "släta" modeller som är snygga och lätta att hålla rena. Peugeots allmogestil tilltalar vare sig min praktiska eller estetiska sida.
Webern fungerar säkert hyfsat under några år, men varför inte lägga 200 till på en kvarn du kan ta upp i testamentet?

Anders Öhman

Citat från: vilsjin skrivet 2009-07-08 23:13
Nu fungerar uppkopplingen igen så jag kan utveckla.
Zassenhaus kan fyllas på utan att man ändrar malningsgraden och utan att peppar rasar ut genom botten om man inte ser upp.
Kanske viktigast är att Zassenhaus har "släta" modeller som är snygga och lätta att hålla rena. Peugeots allmogestil tilltalar vare sig min praktiska eller estetiska sida.
Webern fungerar säkert hyfsat under några år, men varför inte lägga 200 till på en kvarn du kan ta upp i testamentet?


Visst kan man hitta "allmogestil" om man vill, men det finns så mycket mer:
http://www.peugeot-saveurs.com/saveurs-epices/Accueil/

Rob


MiGa


CII

Peugeot här också, hade en Cole and Mason som höll i tio år innan den rasade. Nu vill jag inte byta tillbaka.

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal