Umeå: Café Viktoria

Startat av Andreas, 2009-07-30 18:57

Föregående ämne - Nästa ämne

Andreas

Café Viktoria ligger i samma byggnad som inredningsbutiken Boom, barnbutiken Barnens hus och blombutiken Buketten på handelsområdet Mariedal några kilometer norr om Umeå centrum. Inne i foajen lockar en skylt med jätteräkmacka á 55 kronor och jag har tänkt tanken några gånger, det har dock inte förän nu varit lämpligt hungersläge att gå in på caféet.

Utsidan av byggnaden är trist men insidan av caféet överraskande mysig. Sortimentet verkar också trevligt med många mackor och mycket konditorigottigott att välja bland. Fast välja får jag göra någon annan gång, nu är jag förstås tvungen att äta en räkmacka.

Ingredienserna är enkla; i botten sötaktigt vitt bröd åt tekakehållet, sen fräsch sallad, majonäs, ägg, räkor, en tomatklyfta, en gurkskiva och en dillkvist. Sött vitt bröd är normalt inte något förstahandsval för mig men det passar faktiskt väldigt bra i sammanhanget, tror det är just brödet som gör att anrättningen ger mig starka smörgåstårtevibbar. Räkorna är förmodligen fabriksskalade men de är goda. Dock är där aningen snålt med räkor. Dessutom låter jätteräkmacka jättestort men jag vet inte om jag tycker den är jättestor, hade de istället kallat den stor räkmacka hade jag inte haft invändningar.

För att knyta ihop detta så är det knappast den ultimata räkmackan men den är onekligen god och jämför man vad man får för 55 kronor här med vad man får för 89 kronor på Sjöbris är Victorias smörgås definitivt mer prisvärd.

Betyg 4/5
Den som inte frågar får inga svar.

Andreas

Cafe Viktoria har även sallad som kallas Viktoria... 99 kronor tror jag den kostar inklusive dryck, bröd och kaffe, gott... ända tills man hittar mask på apelsinen...  som köttätare borde man väl inte bry sig men tyvärr. :-\

Undrar just om maskuslingen bodde i apelsinen och kröp fram därur, den ser hålig ut. För den kan ju inte ha suttit på klyftan när klyftan lades upp på tallriken, i så fall tycker man att kocken borde sett den.
Den som inte frågar får inga svar.

annamaria

Citat från: Andreas skrivet 2011-01-16 17:23
... ända tills man hittar mask på apelsinen...  Undrar just om maskuslingen bodde i apelsinen och kröp fram därur, den ser hålig ut. För den kan ju inte ha suttit på klyftan när klyftan lades upp på tallriken, i så fall tycker man att kocken borde sett den.


Men usch hur mycket mask har ni egentligen i den änden av landet  ;)? Jag har aldrig fått mask i min mat, var jag än har ätit. Bara en fin fet larv i en majsburk en gång.

Andreas

Citat från: annamaria skrivet 2011-01-16 17:56
Men usch hur mycket mask har ni egentligen i den änden av landet  ;)?


Alla vet ju att här i norr har vi skog, gruvor, vattenkraft, isbjörnar på gatorna och massor av mask! :)

Jag undrar om det kanske vara en larv till en sån här medlehavsfruktfluga (Ceratitis capitata) som omnämns i länken nedan? "Larven är ganska smal, 8-9 mm lång, utan avsatt huvud och avsmalnande framåt från den tvära bakänden." fast "Färgen är vitaktig men beror delvis på födans färg, som lyser igenom den tunna huden." nja.

Skadegörare av internationell betydelse medelhavsfruktflugan (Ceratitis capitata) 1955 var DDT toppen!
Den som inte frågar får inga svar.

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal