söker en behållare för att grava fisk

Startat av Tobbe, 2009-07-30 22:30

Föregående ämne - Nästa ämne

Tobbe

Hej alla.
Någon som vet var jag kan hitta en behållare typ plastlåda med lock b200xh200xl500 eller nåt liknade med lös sil/galler i botten för att separera vätskor mm från ex fisk.
Har sett en som använder en sådan när hon gravar/saltar fisk, den hon har är en Tupperware (namn okänd) från 60-70 talet men den verkar inte gå att få tag på idag.
Det behöver inte vara T-Ware bara nåt liknande.

Tacksam för svar  //Tobbe

Hasse

Hej Tobbe och välkommen till Matforum!

Jag funderar på om det skulle gå att använda en ugnsform med galler? Eller kanske en plastlåda där man lägger ett, eller flera, ugnsgaller i botten? Formen på bilden är liten, 20 × 30 cm, men finns i flera storlekar och är inköpt på ett lågprisvaruhus.

Tobbe

Hej Hasse.
Ser intressant ut, det går säkert att använda den kombinationen.
Jag tror att det behövs tätslutande lock för att förhindra att det torkar på ytan men det går säkert att lösa.

väntar ett tag om någon vet om det finns färdiga lösningar, bör vara ganska lång för att rymma lite större fiskar ;)

Patrik H

Hej,

Kanske kan du använda en gastronormkantin med ristgaller i botten. Dessa finns ju både i rfr o pc med galler o lock som tillbehör. Dom finns ju i olika höjd och 200 är ju en standard höjd sen finns det olika storlekar att välja på.

Patrik H

Kari

Citat från: Tobbe skrivet 2009-07-30 22:30
....sil/galler i botten för att separera vätskor mm från ex fisk...


Lite OT men... Jag har gravat både torrt och blött och det blöta alternativet vinner enligt mig.

--

"Slaktback" med lock, mod mindre, låter som lösningen för dig. Kolla på Lantmännen eller vad dom heter nuförtiden. Berätta sen hur det gick!

Tobbe

Tack för tipsen
Ska titta närmare på "slaktback" det går säkert att hitta någon sorts galler till botten.
Ska kolla med min systerson (glömt fråga honom) ang gastronomikantin, han jobbar som kock så han kanske har tips :)

helfgren

Skulle det inte gå att använda en sådan där lång kastrull man har att koka fisken i ? Den har ju en platta i botten så inte fisken ligger mot botten. Kommer ju inte på vad dem heter heller  :( .

MVH// Henrik
Carpe diem

agnetasch


danielstahl

Man ska inte använda metallbehållare. När jag saltar in brukar jag helt enkelt lägga det som ska saltas in i en plastpåse som sedan försluts med clip. Jag har dock inte provat att grava fisk på det sättet bara att saltning innan lufttorkning.

helfgren

Varför ska man inte använda metallbehållare ??? En behållare i vanlig plåt förstår jag men inte varför man inte skulle kunna använda en i rostfritt  ???

MVH// Henrik
Carpe diem

danielstahl

När du saltar in kött eller fisk så drar du ut vatten. Vattnet blir salt och kan reagera med metallen. Det kan i sin tur förstöra det du ska salta in. En rostfri behållare kanske fungerar men jag har valt att inte chansa.

helfgren

Ok, då är jag med. Jag saltar oftast in i en balja av rostfritt då jag ska torka älgkött. Så rostfritt är ingen fara att använda, kanske spelar roll om man använder rostfritt av dålig kvalitet. Vet att dem säljer behållare som är rost"trög" som rostfritt och då kan man som du säger få problem med diverse utfällningar från metallen.

MVH// Henrik
Carpe diem

agnetasch

Citat från: danielstahl skrivet 2009-11-21 13:42
Jag har dock inte provat att grava fisk på det sättet bara att saltning innan lufttorkning.
Jag gravar alltid i plastpåse, det går utmärkt.

Ia

Jag gravar på en plåt och täcker med folie! Funkar finfint! Åt gravad torsk i fredags, attans gott :)
Ia´s Matblogg

roffekock

Man ska inte använda rostfritt och alufolie,det blir någon form av oxidation el ström av något slag. Folien upplöses och du ska upptäcka stora frätsår på folien.

/rolf
Matforum är bäst

Kari


Mickan

Jag gravar också i påse som får ligga i en tajt form. Vilken beror alltså på fiskbiten  ;)
Video meliora proboque deteriora sequor

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal