Haparanda: Ikea

Startat av Andreas, 2009-08-05 12:44

Föregående ämne - Nästa ämne

Andreas

Det var väldigt länge sen jag besökte något som såg ut så här mycket om en skolbespisning, med  långa köer, brickor och folk som slevar upp mat åt en bakom en disk. Fast jag kan inte minnas att bambatanterna någonsin slabbade ner min tallrik lika illa som hos Ikea. Och jag kan heller inte minnas att jag någonsin fått så här torr kyckling i skolan. Detta är nog faktiskt den överlägset torraste kyckling jag någonsin klämt i mig, det känns som den legat på varmhållning sen ifjol. Till torrkycklingen serveras intetsägande och trist ratatouille, stöter till råga på allt på ett hårt grönsaksfäste i den jag får spotta ut. Men pommesena blir fullt godkända med salt på och BBQ-såsen är rökig, småstark och inte alls tokig (antar att det är Ikeas egen BBQ Kansas city orginal-sås som går att köpa i deras matsortiment). Rätten som helhet kallas kyckling BBQ och betingar det facila priset av SEK 52:-

Ikea har innehållsförteckningar på nätet för de flesta rätter men inte på just denna, antagligen för att den står som nyhet. Vad kycklingen innehåller spelar nog egentligen ingen roll, vad det än är går det garanterat upp i rök efter några måndaders varmhållning. Ratatouillen jag får är dock samma som till "Kotlettrad med bearnaisesås" och enligt dess innehållsförteckning innehåller den  tomatsås med både färgämene och jästextrakt.

Betyg 2/5
Den som inte frågar får inga svar.

Tinto

Jag har förträngt vad jag åt när jag var där, men jag minns att jag fick gå och köpa en pommes för att få i mig något öht (eftersom min vegetariska mat var oätlig)

Kari

Kotlettraden där... Köttet innehåller E 407 - kerragenan, tack för den varningen Andreas!

--

Vad tror du personalen hade sagt om du klagat på "torrkycklingen"?

Andreas

Det hade säkert inte varit några problem att reklamera dem, men jag var inte på det humöret efter att först ha travat omkring i varuhuset och sen, innan jag började äta kyckling, ha gått två varv till kassan för att komplettera med jordgubbscheesecakeskedar och pommessalt.

Jo provade även Ikeas jordgubbscheesecake á 29 kronor, den smakade så bra som något som innehåller fryssladdriga sura jordgubbar kan göra - det vill säga pajskal och cheesecakesmet smakade bra men gubbarna inte vidare roliga. Och på tal om E-nummer, kanske har någon synpunkter på något av de 15 cheesecaken innehåller?
Den som inte frågar får inga svar.

Tinto

E412 - kan ge upphov till allergi hos personer känsliga för bönor, ärtor el jordnötter
E120 (extraktet från torkade honlöss ni vet) - kan ge allergiska reaktioner
E420 - kan ge upphov till gaser o laxerande problem

Geleringspulver har de angett med samma E-nummer som bakpulverna, min gissning är att det är ett tryckfel men då är alltså geleringsmedlena okända för oss.

Även om de flesta tillsatserna här var relativt ofarliga så var det väldigt mycket i en cheescake. Det vi kan säga på rak arm är ju att den innehåller väldigt lite av de "riktiga ingredienserna" en cheescake skall innehålla (grädde, ägg och så vidare) utan de har fuskat massor för att få fram en riktigt billig och dålig cheescake (skulle inte betala 29 kr för den mao ;) )

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal