LCHF - hälsovinster?

Startat av agnetasch, 2009-08-14 10:33

Föregående ämne - Nästa ämne

agnetasch

Igår blev jag paff. Jag blev förbisprungen vid grönsaksdisken på ICA av en energisk pappa o hans lille son. Sonen stannade till vid bananerna o undrade om dom skulle köpa några. "Nej" sa pappan "kom o smaka på korvarna istället (som fanns i ett provsmakningsstånd) dom är mycket nyttigare än bananer"
Det var första gången jag hört en förälder säga att frukt inte är hälsan själv. Jag stod o såg ut som en fågelholk medan grabbarna studsade iväg mot köttdisken, pigga o glada :o

Sweber

Bara det inte är för mycket potatisflingor i korven, då är nog bananen bättre. Jag har sedan i slutet av juni ändrat kostvanor och försöker undvika snabba kolhydrater, äta mindre av dom långsamma och mer protein. Jag undviker helt läsk, godis, öl, unviker nästan potatis, ris, vitt/ljust bröd och pasta. Resultat? Allt mitt gamla sötsug som jag hade har försvunnit och jag blir inte sugen på något att äta lika fort som tidigare. Mitt småätande är borta och jag mår toppen.
Weber One Touch Gold 22,5" lätt modifierad, samt Weber Go-Anywhere helt i orginal.

agnetasch


Gilius

Får instämma, har ätit enligt lchf i 10 dagar nu. Inget småätande, inget sug mellan måltider. Aldrig däst efter jag ätit. Har aldrig ätit så extremt litet kolhydrater, men har tidigare ätit enligt Montignac under ett halvår (havererade i samband med jul). Innebär inte så stora omställningar för oss, mestadels ett kraftigt minimerade av ris, bröd, pasta och potatis har sedan länge rensat ut alla lightprodukter och använder bara smör grädde och "riktiga" fetter.
Har roat följt tjafset på detta forum om för och emot, håller mig gärna utanför detta och bara äter och ser vad som händer.

/gilius

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal