Bryna blöt kniv?

Startat av danielmalm, 2009-08-17 15:04

Föregående ämne - Nästa ämne

danielmalm

Är det bara jag som anser att skärpan på kniven blir mycket sämre om kniven är blöt (t.ex. efter att man diskat den)? Jag ser alltid till att mina knivar är torra vid bryning, men kanske har jag totalt fel. Upplys mig!

dePaul

Du får visserligen ett mer aggressivt bett i torrt bryne men det finns ju olika brynsystem. I vissa ingå vatten eller lättflytande olja som hjälpmedel/skonmedel. Dessa medel skyddar både brynet och på sätt och vis kniven.

Keramiska brynen går däremot utmärkt att bryna på utan någon som helst vätska.

~Paul~

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal