Annorlunda sätt att koka ägg

Startat av chepplin, 2009-09-11 19:38

Föregående ämne - Nästa ämne

chepplin

ja...standard e väl är att antingen lägga ner ägget i kokande vatten eller låt äggen koka upp i vattnet..men..

är det nån som har hørt att man kan koka ägg genom att ha en mycket lägre temp på vattnet, knappt sjudande och att ägget istället får ligga i mycket längre? Detta ger då en väldigt krämig ägggula (3 g i det ordet??..nja!)

Nån som vet något?

Hasse

Hej och välkommen till Matforum!

I denna tråd kan du läsa lite funderingar kring lågtemperaturägg:

http://matforum.nu/index.php?topic=1494.0

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal