Stockholm: Djuret

Startat av Filippa, 2009-09-16 21:01

Föregående ämne - Nästa ämne

Filippa

Restaurang Djuret på Lilla Nygatan i Gamla Stan är Leijontornets bakficka eller framficka , vilket man vill. Idén är att ha ett sorts djur på menyn per vecka.

Denna vecka hade man gris på menyn. Den har givetvis härstamning, ekologisk mm. Just vår gris var skånsk. Pappa gillade det   ;D

Jag kan ärligt säga att det var något av det bästa jag ätit någonsin.

2 förrätter, 4 varmrätter, en efterrätt och ost. Det är menyn om man inte räknar den fantastiska vinkällaren där många dyrgripar även serveras per glas.

Vi valde att äta varsin förrätt, en leverpastej med syltade grönsaker och en varmrökt, krispig unggrissida.
Till varmrätt valde pappa blodpudding och jag åt helstekt unggrisrygg med bräserad spetskål och tryffelpotatis . Blodpuddingen var så god att jag ville sno pappas tallrik och äta upp hans mat också. Jag kommer troligen aldrig att äta vanligt blodpudding igen. Tyvärr.

Betyget blir 7 av 5. 1 av extra poängen kommer av att de hade lampor gjorda av gamla köttkvarnar. Bara en sån sak.

www.djuret.se

chepplin

Det här låter bra..jag ska som sagt dit v 40 och hoppas dom har kvar grisen på menyn tills dess! Vet du hur ofta dom byter djur?
jesus vad sugen jag bli på att gå dit nu...har høga førväntningar!...7 av 5 e ju inte dåligt heller...:-)

Filippa

De ska byta i stort varje vecka men det blir älg 28/9, men jag har en känsla av att det inte spelar så stor roll vad man äter där. Det lär vara bra ändå :-)

agnetasch

Det ser jättetrevligt ut på det stället av bilderna att döma. Tack för att du satte in länken. Särskilt tack för bilden med rådjuret som håller en lampa hängande i munnen. Vi har flera såna huvuden o horn som jag tycker saknar funktion, nu ska det bli andra bullar ;D

Filippa


Morsan

Tack för recension, den första jag läst hittills.:)
JAg ser till min glädje att jag tydligen kan sluta skämmas nu för att jag gillar friterad fläsksvål. Det är stort. Då har jag varit finsmakare sedan jag var pytteliten.;)

Ia

Leijontornet har min pojkvän lovat mig att bjuda mig på (hoppas på att det inte bara är snack ;)). Han var där för ett tag sen -bästa smakerna han någonsin upplevt! Sånt är häftigt!
Ia´s Matblogg

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal