Stockholm: Amida kolgrill

Startat av crlhrv, 2007-06-28 15:22

Föregående ämne - Nästa ämne

crlhrv

2007-06-28 15:22 Last Edit: 2007-06-28 15:26 by crlhrv
Ibland lämnar jag Göteborg och beger mig till sveriges framsida och landets huvudstad. Hur stressat mitt schema än är så finns det ett matställe som jag absolut aldrig missar under mina besök, nämligen Amida kolgrill på Folkungatan 74. Redan ute på gatan känner man grilldoften från saftigt kammkött och kryddiga shishkebaber som tillagas på traditionellt vis över en aromatisk träkolsbädd. Stället ska snarare ses som ett alternativt snabbmatsställe än en regelrätt restaurang där man sitter ned och äter i stillhet - det är varmt, mycket folk och minst hälften av alla beställningarna går som take away. Menyn dignar av lammkött, kycklingfiléer, köttfärsspett och ett stort utbud av grönsaker - allt tillagat på träkolsgrillen. Till maten serveras ris eller couscous, sallad, stark sås med bl a tomat (ezme?), rödkålssallad och tzatziki.

I går när ölhungern (den kommer som ett brev på posten varje gång) satte in så gick vi några raska steg över gatan i regnet och intog en Mix Grill som bestod av kycklingfilé, köttfärsspett och lammkött med alla ovan nämnda tillbehör. Till maten drack vi självklart den traditionella yoghurtdrycken Dogh till maten. Grönsakerna och köttet är perfekt grillat och träkolen ger en distinkt smak till alla rätter som grillas. Portionerna är enorma och trots att vi var två som delade på en rätt så blev det ändå över. Mix Grill är den dyraste rätten och kostar 129 kronor då det också är den som innehåller mest kött, annars börjar priserna på runt 50-lappen och det finns alla möjliga slags kombinationer på menyn.

Mätta och belåtna styrde vi stegen tillbaka till puben för att ta en avslutande öl innan det var dags att traska hemåt genom ett genomvått Stockholm. Om ni så bara är i Stockholm på genomresa så ta er tid att besöka detta ställe. Man blir inte besviken!

Självklart var jag så hungrig att tallriken nästan var tom när jag kom på att jag skulle fota maten också.

Betyg: 5/5
Tittar gärna på djur. Och äter dem också.

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal