Hjälp med recept på sik

Startat av helfgren, 2009-11-13 13:52

Föregående ämne - Nästa ämne

helfgren

Var och håvade sik igår och fick 60 kg som jag nu håller på att rensa. Tänkte röka hälften ungefär, men skulle gärna få hjälp med recept på maträtter med sik.
Tacksam för all hjälp jag får.

MVH// Henrik
Carpe diem

Andreas

Vet du, jag tror knappt att jag någonsin jag ätit sik som inte varit rökt...

Vad brukar du själv göra med orökt sik?
Den som inte frågar får inga svar.

helfgren

Har hört att den är väldigt lik lax och att man kan grava, ugnsteka, steka den men jag har inga handfasta recept. Så jag hoppas på detta forum nu  ;) .

MVH// Henrik
Carpe diem

Hankki

Sik är supergott som gravad, bättre än lax, även stekt är mycket gott.

Mickan

Ugnssik gör mormor ofta. Fyll hel sik med örter och smör. Baka av i form med vitt vin och smör.

Inkokt precis som lax smakar också fint.
Video meliora proboque deteriora sequor

Andreas

Men är inte sik bra mycket magrare än lax?
Den som inte frågar får inga svar.

helfgren

Som jag har förstått det så är siken väldigt lik laxen, men det är vad jag hört.
När det gäller fetthalten vet jag faktiskt inte .

MVH// Henrik
Carpe diem

Hankki

Jag skulle påstå att siken är fastare i köttet och den känns betydligt magrare.

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal