Istället för ägg - vad?

Startat av Kari, 2009-12-04 23:46

Föregående ämne - Nästa ämne

Kari

Om man måste utesluta ägg i alla former under en längre tid av medicinska skäl, vad kan man använda då istället?

Vi tänker oss veckans vardagliga matbestyr.. Alla tips, länkar är välkomna!

Ulf Stjernberg

Börjar med lite jag hittade:

"Välj det här istället
Det går att utesluta ägg och ersätta med andra produkter men ägg har ofta en viktig funktion i bakningen. Framförallt ger det volym och fin ytglans och binder samman.

• Pannkaka och våfflor: ersätt ägget med 1 tsk bakpulver och grädda på vanligt sätt.
• Kakor, bakverk, tårtor och pajer: använd smördeg, mördeg eller pajdeg.
• Vetebröd: kan penslas med mjölk eller smält smör
• Matbröd: kan penslas med vatten eller mjölk.
• Äggstanning i pajer eller puddingar: riven ost, mjölk och vetemjöl. Det finns även bra recept på äggfria pajfyllningar
• Äggersättningar finns: No Egg, Loprofin (apoteket)."

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal