går det att rädda en köttgryta som blev för starkt kryddad

Startat av kercha, 2007-07-04 17:17

Föregående ämne - Nästa ämne

kercha

hej jag gjorde just en köttgryta och använde en kryddpåse som jag köpt på affärn med färdiga kryddor
det är ju svårt att veta hur starkt det blir när det är klart
finns det nåt tips på når man kan tillsätta för att lindra den starka smaken?

Kari

Hej kercha! Med vad simmar köttet i grytan? Tänkte att Du kan göra en ny "sås" och dränera allt gott. Spara såsen till nästa gång.. Hur starkt blev det? *nyfiken* Vad använde Du för kryddpåse?

kercha

jag använde en kryddpåse från santamaria som heter "russian style"
stroganoff.
Det stod easy cooking på den, det var väl därför jag köpte den för jag är ingen hejare på matlagning. men det skulle vara kul om man lyckas nån gång.
Jag skulle ju kunna fiska upp köttbitarna , skölja av dom och lägga i en ny  sås, tusen tack för det tipset (tänkte inte på det )
Men jag vet att jag har hört att det finns nåt man kan tillsätta men jag minns inte vad

Andreas

Välkommen till forumet kercha, kul att ha dig här!

Jag brukar slänga i lite mer grönsaker när grytan blir för stark, det mildar. Annars kan man ju servera okryddade tillbehör, mild sås och färsk avokado till för att späda ut hettan från själva grytan.
Den som inte frågar får inga svar.

kercha

tack Andreas
det är kul att vara här

och tack för tipsen

Det är så typiskt att det blir fel när man köpt extra mycket kött, men äldsta grabben kom just hem från umeå där han studerar och han gillade den fast den var så stark, så jag får portionera ut i små förpackningar och skicka med honom hem.

Så får jag ta mer grönsaker nästa gång

kryddburken

En rå potatis (eller flera) i grytan som blivit för salt/stark drar åt sig massor av sälta & jämnar till smaken! Funkar kanon!

kercha

tusen tack

det var nog det jag hade hört,

ska prova genast

ska man koka så potatisen blir kokt eller ska den bara ligga i ett tag

Andreas

Någonstans ringer det en klocka i bakhuvudet. Jag undrar om det inte stod något om just det där med att lägga en potatis i en för salt gryta i boken "Koka soppa på fysik". Nu har jag den tyvärr inte hemma. Hade inte du den Agneta? Kan du kolla?
Den som inte frågar får inga svar.

kryddburken

Låt den ligga en 10min sisådär & "dra", inte bli kokt & mosig så den förstör grytan, lägg då hellre i flera råa potatisar! (skalade)

Välkommen hit förresten! ;-)

kercha


karln kom just hem och han tyckte det var lite väl starkt

ska testa med en gång

kryddburken


kercha

typiskt,
nu hade jag bara tre små potatisar kvar,dom gjorde inte stor skillnad, men om jag värmer på grytan imorrn till lunch så kan jag testa då,

så fortsättning följer ;)

Urban

Man kan ju eventuellt lyfta ur en del av själva såsen som är stark, och tillsätta en burk Creme Fraishe som har en förmåga att kyla starkare kryddor. Räcker inte det så kan man späda ytteligare med vatten eller mjölk.. Smaka av med salt vid behov.
Mängden sås som du ska lyfta ur grytan är upp till hur svagt du vill att slutresultatet ska bli.
Brukar själv använda Creme Fraishe när jag lagar Chili con carne (då barnen ska vara med och äta ;))

kercha

va kul det är med alla smarta tips, som man aldrig lyckas komma på själv.
Det är ju alltid så att man vill ha mindre starkt åt barnen, vi har i regel aldrig ätit så väldigt kryddstark mat, men nog är det gott med lite kryddor
man kanske får sämre smaklökar när man blir äldre

crlhrv

Att potatis i en för salt sås eller gryta fungerar vet jag, men stämmer det verkligen att det fungerar om såsen är för stark? Någon som provat?
Tittar gärna på djur. Och äter dem också.

Andreas

Men hur fungerar det? Menar du att potatisen suger upp saltet som en svamp men lämnar kvar osalt vätska?

Har som sagt för mig att det stod om det i "Koka soppa på fysik". Nu har jag den tyvärr inte hemma. Hade inte du den Agneta? Kan du kolla?
Den som inte frågar får inga svar.

crlhrv

Jag vet inte hur det funkar, bara att det gör det. Potatis är bra till mycket :D
Tittar gärna på djur. Och äter dem också.

agnetasch

Andreas:jag ska bara ruska av mig regnet efter förra uppdraget (mäta rökgrillen) så ska jag kolla i Koka soppa på fysik.Kan ta lite tid,den är inte lättläst precis.Till min stora sorg har Hans-Uno Bengtsson,en av författarna till boken,avlidit.Han var en av mina idoler.

agnetasch

Andreas:Nej,jag hittar inget om potatis o salt eller kryddor. Det var ju märkligt,jag tyckte också jag hade sett något i den boken.

crlhrv

Är inte potatis mot salt sås/gryta ett hos kockar ett beprövat och erkänt trix? Det funkar för mig i alla fall, och någon placeboeffekt lär det inte vara.
Tittar gärna på djur. Och äter dem också.

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal