Recept på soufflé, GrandManier eller Katrinplommon.

Startat av EM, 2007-07-13 13:32

Föregående ämne - Nästa ämne

EM

Hej alla här på matforumet!!!

Jag letar recept på antingen soufflé, GrandManier eller Katrinplommon.


Andreas

Välkommen till forumet EM!

Jag har bara provat göra sufflé en gång och tyvärr blev den väldigt platt när jag skar i den. Undrar just vad det beror på..?

Sufflé med katrinplommon lät annars skoj, har du sett de här recepten?
http://web.telia.com/~u52213857/katrinplommonsuffle.htm
http://www.recept.org/Katrinplommonsuffle.html
Den som inte frågar får inga svar.

roffekock

Viktigt är att inte öpnna ugnsluckan under gräddningen. Sen tycker jag mej märka att det blir inte lika bra sufflering med varmluftsugn. Jag fördrar en vanlig ugn. Att tillverka sin dessert i port. formar är bättre. Klart att den sjunker ihop något när du börjar skära men för den skull ska den inte bli platt.

Det krävs en del kunskap och kännedom om sin ugn innan man får ultimat resultat. Det är bara att gnida på.
Matforum är bäst

Jonas

När jag gör sufflé så smörjer jag portionsformen med smör och sedan så häller jag i strösocker. Vrid "koppen" runt så att sockret fastnar i smöret ställ sedan in i frysen en liten stund så att fettet fryser, gör sedan alltihop en gång till. Smeten stiger lite lättare om man gör så här.

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal