Umeå: Skeppscafét Vita Björn

Startat av Andreas, 2007-07-18 18:58

Föregående ämne - Nästa ämne

Andreas

Hade idag det högst tveksamma nöjet att inta middagsmålet på Skeppscafét Vita Björn som ligger fast förtöjd vid älven ganska rakt nedanför rådhuset i centrala Umeå.

Båten är ganska sliten och spartanskt inredd. Charmigt att den lutar några grader. Man beställer sin mat vid kassan på bottendäcket och så kommer de med maten till bordet.

Jag valde souvlaki med vitlöksvänd potatis, sallad & vitlöksbröd för 110 kronor exklusive dryck. Inget bra val.

Köttet är outsägligt torrt och tråkigt. Det smakar billig grillkrydda och liksom halvunket som om det legat på på grillen i flera dagar. Dessutom är det väldigt snålt med kött - fast i det här fallet gick det ändå knappt att få i sig det som serverades.

Potatisen är gummiaktig, vattnig och osalt. Jag har aldrig ätit konserverad potatis men jag gissar att det är åt det här hållet.

Vitlöksbrödet är kardemummakryddat, det passar sig inte - jag får  förnimmelser av bullar och skorpor. Dessutom är där väldigt snålt med vitlökssmör, brödet smakar mest bara just kardemumma.

Tsatsikin är hygglig, lite för salt dock.

Till detta en fantasilös sallad med rödlök, isberg, gurka, tomat och majs med för skarp vinäger.

Vattenmelonen är dock riktigt god.

Sammantaget en riktigt riktigt hemsk upplevelse, undvik!
Den som inte frågar får inga svar.

crlhrv

Ser verkligen ut som köttet legat för länge, det har liksom blivit sådär "slätt" på ytan (eller hur man ska uttrycka det)
Tittar gärna på djur. Och äter dem också.

Andreas

Ja Calle huvva det tar verkligen emot att gå tillbaka till sin egen tråd och se eländet på bild såhär en dryg månad efteråt.

Nåja saker kanske kan bli bättre, det verkar som om det blir nya ägare snart... kanske inte gick så lysande för dem ändå med sådan där mat.

http://www.blocket.se/vi/13086614.htm?ca=2_s

Den som inte frågar får inga svar.

Urban


Tracey

2007-08-26 17:34 #4 Last Edit: 2007-08-26 17:37 by Tracey
Vitlöksbröd med kardemumma??!  ??? Det lät riktigt läskigt. Aldrig hört talas om förut - kan det verkligen ha varit avsiktligt..?

Andreas

Urban: Nja alltså om kvaliteten på maten är så där hur är då kvaliteten på underhållet av båten?

Tracey: Ja man kan ju hoppas att det var oavsiktligt, men hur kan det ha gott till? :)
Den som inte frågar får inga svar.

bosset

Förra sommaren åt jag en fullständigt gräslig Ceasarsallad på Vita Björn - en resturangbåt i Umeå - och svor på att aldrig mer gå dit. Så gjorde jag ändå om misstaget den 6 juni 2011. Den Chicken tandori som de serverade var fullständigt oätlig. I en brun ocean som måste ha kommit från en burk simmade några fyrkantiga bitar av kyckling omkring och pyttepyttelite småbitar av tomat och gurka låg på tallrikskanten. Det är så jamarns fräckt att servera sån här mat mot betalning! Hade jag inte haft med mig två ungdomar, som jag hade bjudit ut på middag i förhoppning om en trevlig måltid tillsammans, och som jag visste skulle tycka att det var ytterst pinsamt om jag bråkade om maten så hade jag skickat tillbaka den. 300:- åt Hälsingland. Akta er för Vita Björn! Ett gräsligt matställe

Henke

Var gäst hos vita björn idag.

Det var det värsta restaurangbesök jag någonsin varit på.

Efter maten beställde jag en 6:a white russian, och fick en mjölkdrink som inte var annat än mjök och kanske en liten gnutta kahlua.

När jag påpekade "felet" höll jag på att bli utkastad av vakterna. Det var ingen som tog mitt klagomål på riktigt. Pratade med ägaren två gånger. Och han var nog otrevligast av alla. Dom skrattade bort felet som om jag var en full och odräglig besökare.

Är 27 år och har druckit åtskilliga white russian, då det är min favoritdrink. Så jag vet vad jag beställt.

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal