Hur bra fungerar en grönsaksskärare?

Startat av Anso, 2007-07-19 22:30

Föregående ämne - Nästa ämne

Anso


Andreas

Jag har aldrig provat en sån där men man ser ofta liknande produkter på marknader osv. Misstänker att det blir ganska jobbigt att köra en sån där manuell så fort det rör sig om lite större mängder...

Själv använder jag mest en liten matberedare ungefär som den här:
http://se.pricerunner.com/pl/103-199501/Matberedare/Philips-HR7633-priser
Den som inte frågar får inga svar.

Anne

Det funkar bra om den är *riktigt* vass. De billiga varianterna blir slöa rätt fort och då är det vips inte alls lika lätt. Rekommenderar Kyoceras mandoliner med keramiska blad i så fall - jag är jättenöjd med min.
Anne's Food - min matblogg

Urban

Anso: Jag köpte en liknande produkt på en mässa för ca: 13 år sedan och den har funkat bra (fungerar fortfarande).
Jag använder den mest när jag vill göra potatisrösti eller potatiskaka eller vid dom tillfällen som det ska hackas mycket lök.
Huruvida kvalitén är på Clas Ohlsons rivare törs jag inte svara på, men min är det inget fel på i alla fall.

Anso

Anne: Googlade lite, man verkar behöva en för skivor och en för strimlor?

Urban: Då är det inte lurendrejeri i alla fall :D Får ofta känslan av det så snart man sett något på tv-shop  :-[

Anne

Anso - japp, de är klart mindre flexibla. Det är nackdelen.. Jag använder dock min otroligt mycket mer än jag gjorde med den gamla stora mandolinen, för det var sånt meck att ta fram den.
Anne's Food - min matblogg

Andreas

Citat från: Anne skrivet 2007-07-20 13:25
Det funkar bra om den är *riktigt* vass. De billiga varianterna blir slöa rätt fort och då är det vips inte alls lika lätt. Rekommenderar Kyoceras mandoliner med keramiska blad i så fall - jag är jättenöjd med min.


Går de inte att slipa?

Vad kostar en Kyocera-mandolin? (Varför heter det mandolin?)

Urban: Hur ofta använder du din mässgrunka?
Den som inte frågar får inga svar.

Urban

Andreas: Inte ofta.. Några gånger per år blir det väl ungefär. Men den är väldigt praktisk när man behöver riva eller hacka i större mängder.

Anne

Kyoceramandolinerna kostar runt 250:- har jag för mig. Lite olika beroende på var man köper. Ingen aning om de vanliga går att slipa, de jag har haft har varit ganska "hopbyggda" och då vet jag inte hur man skulle bära sig åt för att slipa dem.
Anne's Food - min matblogg

rija

kan verkligen rekomendera kyoceras produkter, både mandolinen och strimlaren som har exakt samma format. Använder mina flera gånger i veckan i och med att det lagas mycket asiatiskt hemma. Strimla, riva grönsaker går på ett kick och lika snabbt går det att diska prylarna.

Andreas

Välkommen till forumet Rija!

Du som använder dina ofta, har du skurit dig på dem någon gång - Anne skrev att de var väldigt vassa..?

Går de att diska i maskin?
Den som inte frågar får inga svar.

crlhrv

Haha Per Morberg har sin mandolin i en stor väska, undra hur dyr den är!
Tittar gärna på djur. Och äter dem också.

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal