Är Induktionshällen ofarlig?

Startat av mums, 2007-07-21 00:25

Föregående ämne - Nästa ämne

mums

2007-07-21 00:25 Last Edit: 2007-07-21 00:27 by mums
Har sedan vi var tvungna att köpa ny spishäll funderat på om strålningen är helt ofarlig. Inte i någon av de butiker vi var i kunde man ge ett klart besked på funktionen. Det enda man fick veta var hur förträfflig den var och det är den kanske, många hyllar den. Men vi köpte en vanlig med värmeslinga, p.g.av alla dessa maskiner som påstås ge skadlig strålning såsom mobiltelefoner, microvågsugnar, dataskärmar, säkert finns det fler. Är det verkligen ofarligt för en gravid kvinna att stå och laga mat vid en induktionshäll? Fast hon skall kanske inte syssla med matlagning oavsett? ;)  Vi är nöjda med vår häll men vetgirig som man är så...

Rob

Jag läste på innan vi köpte vår häll, nu är det ett tag sedan, men vad jag förstod så var induktionshällen relativt ofarlig jämfört med micron och hårtorken.
Men alla bäckar små...

Om man ändå har en induktionshäll så har man ju magnetiska grytor och då kan jag rekommendera IKEAs grytunderlägg "Magnifik"
http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/50063132

Magnetiskt så man sätter det på undersidan vid spisen och sparar så en hand att bära med på väg till bordet! Genialt helt enkelt!

Urban

Hur fungerar en Induktionshäll egentligen?.

Rob

Bra fråga! Vet inte riktigt, men den skapar magnetfält i alla fall...

Andreas

Enligt denna sida från Electrolux så är det som Rob säger -
http://www.induktion.se/node724.asp
Mikron ger 10 ggr mer magnetfält än spisen och hårtorken 100 ggr mer.
(Fast fälstyrkan är inte allt, det beror ju också på vika frekvenser som avges.)

Urban: här kan du sätta dig in i tekniken ordentligt - http://www.richieburnett.co.uk/indheat.html

Den som inte frågar får inga svar.

mums

Intressanta länkar det där. Hade butikspersonalen framfört det , hade det blivit svårt att välja. Men vad menas med gradtalen på Elektrolux sidan? Blir en induktionshäll inte varmare än 110grader? Låter lite lågt om man vill bryna en stek. I den andra länken visades ju hur man kunde glödga järn med induktion. Varför skulle man stanna vid 110 på en häll? Om det nu är så.

Sweber

Citat från: mums skrivet 2007-07-24 17:23
Intressanta länkar det där. Hade butikspersonalen framfört det , hade det blivit svårt att välja. Men vad menas med gradtalen på Elektrolux sidan? Blir en induktionshäll inte varmare än 110grader? Låter lite lågt om man vill bryna en stek. I den andra länken visades ju hur man kunde glödga järn med induktion. Varför skulle man stanna vid 110 på en häll? Om det nu är så.


Du steker väl inte på hällen???? Du använder väl kokkärl?
Weber One Touch Gold 22,5" lätt modifierad, samt Weber Go-Anywhere helt i orginal.

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal