Portabla rökar

Startat av Andreas, 2007-07-24 13:43

Föregående ämne - Nästa ämne

Andreas

Vad finns det mer än Aburöken att välja på om man vill ha något litet och smidigt att ha med sig på fisketuren?
Den som inte frågar får inga svar.

Urban

Det lättaste alternativet är nog att stoppa ner en rökpåse i ryggsäcken.
En rökpåse är en tjock dubbelbottnad aluminiumpåse som är färdigpreparerad med rökspån. Bara att stoppa in fisken och röka. Jag har själv provat denna och resultatet blir inte lika bra som i en ABU-rök, med dock helt ok.

http://www.wildmarksshopen.se/group.asp?group=281&sub=358

Andreas

30 kronor för en påse?
Kan man inte göra en egen "rökpåse" av aluminiumfolie och lite spån?

Hittade den här rostfria "Lilla Hobbyröken" 28x21x19 för 800 kr inkl.moms som eldas med T-röd eller Metanol.
http://www.dammadalen.com/dok/produkter.htm
Den som inte frågar får inga svar.

Urban

Andreas: Jag vet inte.. Jag tror att det kan bli svårt.. Men du får gärna testa göra en och berätta för mig hur du gick tillväga om du lyckades  :).

Andreas

Vad menar du skulle vara det svåraste?

Men tillbaka till rejälare portabla doningar än påsar: På Noliamässan fanns en variant jag inte sett förut - Piteåföretaget Malco http://www.malco.se/ hade en monter där de visade en campingrök i rörmodell för 890:- (Hittar den inte på webbplatsen dock.)

Som jag förstår det lägger man rökspån på hyllan och sen själva röret direkt på glöden från en brasa. Förhoppningsvis följer det med något slags stödben så att inte rullen tippar åt sidan.
Den som inte frågar får inga svar.

Fredrik Goldhahn

En karott/kastrull/plåtlåda, folie på botten om man vill, ett galler att lägga ingrediensen på, ett lock och öppen eld är allt man behöver.

Ett annat tips; Har rökt stora mängder i restaurangugn flera gånger; spån i bleck med alufolie över, fisken tex på galler. Obs! Det gäller att få gång spånen ordentligt, ha ingredienserna i avstängd ugn med stängt spjäll, slita av folien och stänga dörren...och man får städa ugnen efter...naturligtvis.
Fredrik Goldhahn
http://www.eventkock.se

roffekock

Mycket bra tips enkelt men svårstädat
Citat från: Fredrik Goldhahn skrivet 2007-08-22 08:24
En karott/kastrull/plåtlåda, folie på botten om man vill, ett galler att lägga ingrediensen på, ett lock och öppen eld är allt man behöver.

Ett annat tips; Har rökt stora mängder i restaurangugn flera gånger; spån i bleck med alufolie över, fisken tex på galler. Obs! Det gäller att få gång spånen ordentligt, ha ingredienserna i avstängd ugn med stängt spjäll, slita av folien och stänga dörren...och man får städa ugnen efter...naturligtvis.
Matforum är bäst

Kari

Undra om inte tex Coop/Jula/Clas O har en mindre rök för runt 300:-?

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal