Marinadteknik ja - men massera in marinaden..?

Startat av Andreas, 2007-08-03 10:32

Föregående ämne - Nästa ämne

Andreas

Läste precis denna artikel i DN signerad av vår vän Jonas Borssén
http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=548&a=561475

Där står en del saker om marinad som låter vettigt som exempelvis:
¤ Att små kuber kuber, tunna skivor och portionsbitar är bäst eftersom marinaden bara går in i det yttersta lagert.
¤ Att man ska mixa marinaden riktigt fint för att smakerna skall utvecklas.
¤ Att det räcker med en liten del olja i marinaden eftersom oljan bara är en smakförlösare för kryddorna.
¤ Att man ska pensla på marinad under grillningen för att få mer smak.

Men "Lägg råvaran i en plastpåse, häll på marinad och massera in från utsidan."? Låter inte det lite burdust när man samtidigt hört att man ska vara varsam med köttbitarna för att inte pressa ut vätska i onödan..?
Den som inte frågar får inga svar.

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal