Skiva kött i rätt riktning

Startat av Kari, 2007-08-15 13:50

Föregående ämne - Nästa ämne

Kari

En fläskfilé är ju rena barnleken men sen då?

Kommer precis från kylskåpet sugen på ett salt tugg, Vindelrökt skinka (mums filibaba) som jag skar i båda riktningarna men.. Int kunde jag se någon stor skillnad..

Finns det någon genväg?

Säg en rostbiff som kommer hel ut ur ugnen, samma lika där.

Någon mer som tycker det är pinsamt att inte ha koll?  :-[

Andreas

Går det inte att greppa i ytterkanten av steken med nageln och dra för att se åt vilket håll grådarna går?
Den som inte frågar får inga svar.

roffekock

Om du inte kan se åt vilket håll fiberna går så är det ovesäntligt. Det finns kött som är så kompakt att man inte ser detta. Men då spelar det ingen roll åt vilket håll du skär. Jag kan tänka mig att skinka är ett sådant kött specellt om det är pressat vilket nästan all kokt skinka är idag. ;)
Matforum är bäst

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal