Kylskåpsjonisator - drömpryl som tar bort dålig lukt o bakterier?

Startat av Andreas, 2007-08-26 08:25

Föregående ämne - Nästa ämne

Andreas

Hittade den här sidan
http://www.sproutinghealth.se/xj100.html

"Apparaten tar effektivt hand om både dålig lukt och även dofterna ifrån vitlök, starka ostar, fisk och annan doftstark mat."

"Det är bakterier som är orsaken till att maten blir dålig och ruttnar. Apparaten ser till så att de får det mycket svårt att överleva och froda sig i denna fräschare kylmiljö."

"Apparaten har testats och fått ett högt betyg av tidningen Allt om Mat (nr 3, 2005)." står det med hänvisning hit: http://www.sproutinghealth.se/pressen.html Fast något större test är det inte  - det är en sådan här liten ruta från "produktnytt"-sidan med vad som mest ser ut som en återberättad pressrelease samt en i tidningen icke-publicerad kommentar där det står "Provköksansvarige berättar inför publiceringen: Har nu provat er kylskåpsluftrenare ordentligt. Effekten var mycket bra, har testat bl.a lammgryta med vitlök till skaldjur och franska ostar"

Någon som har egen erfarenhet av denna eller liknande produkter och kan berätta lite mer om hur väl det fungerar i praktiken?
Den som inte frågar får inga svar.

agnetasch

Jag har ingen erfarenhet av den här produkten,det överlåter jag åt andra att ha.Men jag kan väl få tycka till lite om marknadsföringen?
Kylskåpsluftrenaren rekommenderas "för den som har ett kylskåp med luktproblem av alla de slag" Det låter ungefär som om kylskåpet av egen kraft luktade illa,hade dålig andedräkt,fotsvett eller liknande.Må ingen skugga falla över ägaren.
200:- kostar den.Om man städar ur kylskåpet lite då o då(tar bort glömd mat t.ex.!?) sätter lock på lammgrytan o förpackar de starka ostarna ordentligt skulle det knappt kosta nånting.(Nu kan jag vara stöddig,rötmånaden är över o allt är frid o fröjd i mitt eget kylskåp)
Tidningarna bara håller med o spär på vår skräck för att saker inte ska vara FRÄSCHA o BAKTERIEFRIA (skratta inte Andreas,lite skit rensar magen,det är de verkligt farliga bakterierna jag är rädd för)
Nu är det säkert nån som har en sån här apparat o är jättenöjd;för säkerhets skull ber jag alltså om ursäkt på förhand. 

Fredrik Goldhahn

Haha...rakt på spikhuvudet Agneta! Riktigt dålig marknadsföring...om man riktar sig till de; fåtal hoppas jag, människor som äger ett kylskåp med "luktproblem" torde det vara enklare att informera kunderna om hur man bör plasta, organisera och städa sitt kylskåp med jämna mellanrum?

Har ett kylskåp med "Bacteria Safe System"...men önskade att de tog fram ett "Bluff Safe System" istället. Det har gått troll i bakterier, lukt mm. Ska vi bli ett folk som utvecklar en "hypokondriker-gen" nu när "Sunt Bondförnuft-genen" är på väg ut? Lämnar man något i kylskåpet tillräckligt länge både luktar det och smakar illa...det kan till och med börja växa saker...=)
Fredrik Goldhahn
http://www.eventkock.se

mums

Man skulle kanske kunna ha en sån i bakfickan, särskilt när man ätit ärtsoppa.  ;D Är pigg på att köpa en, inte för att ha i bakfickan, utan bara för att plocka sönder och se vad som finns inuti. Låter fantastiskt, skiten måste väl ta vägen nånstans?

Anso

Nja men jag lyckas inte förpacka rå lök utan att det stinker... Vet inte hur jag ska lösa det. Och den goda vitlösksåsen lukar också.

Fast kylskåpstillverkarna verkar ha slutat med antibakteriella system nu. Vi köpte en kyl med antilukt-system däremot. Får se om ett par veckor om det funkar.

agnetasch


Andreas

Citat från: Anso skrivet 2007-08-30 22:03Vi köpte en kyl med antilukt-system däremot.


Hur fungerar ett antilukt-system - står det nåt i bruksanvisningen om hur det är uppbyggt?! ???
Den som inte frågar får inga svar.

Anso

Jag tror det är ett kolfilter i fläktsystemet. Ska undersöka det närmare då apparaterna dyker upp... Ska dessutom utprovas med djävulssåsen (jag får väl lämna ut receptet en annan dag ;)) den luktar och smakar vitlök...

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal